Chp Ayvalik İlçe Başkanı Hüsnü Erol:

Chp Ayvalik İlçe Başkanı Hüsnü Erol:

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde önceki gün, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ayvalık İlçe Başkanlığı tarafından, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Şube Başkanlığı'na yapılan ziyarette konuşan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iktidarının polis ile askeri karşı karşıya getirmeye çalıştığını iddia etti

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde önceki gün, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ayvalık İlçe Başkanlığı tarafından, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Şube Başkanlığı'na yapılan ziyarette konuşan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iktidarının polis ile askeri karşı karşıya getirmeye çalıştığını iddia etti.
İlçenin Perakende Sebze Hali üzerinde bulunan TEMAD binasında gerçekleşen nezaket ziyaretinde, ülke gündemindeki konuların sohbet havasında tartışılması sırasında konuşan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol, "AK Parti iktidarı tarafından şu anda yapılan çok sakıncalı bir çalışma var. Yapılan çalışmalarda polis ile asker karşı karşıya getirilmek isteniliyor. Bakın bir kaç gün önce meydana gelen mühimmat yüklü kamyon olayında o emniyet güçlerinin haberdar olmaması imkânsız. Emniyet güçleri öyle bir istihbarat aldı. Bunu orduyla paylaşabilirsin. Açarsın telefonun üst düzeyde böyle bir sevkiyat var mı? Diye sorarsın. 'Var' cevabını alırsın. Ama yaygara yapmazsın" dedi.
Türkiye gündemine oturan sivil kamyonla TSK'ya ait mühimmatların taşınması konusunun özellikle yapıldığını kaydeden Erol, "Emniyet Müdürlüğüne aracın çekilmesi, gazetecilerin çağrılması, bunu gösteriyor. Tüm yazışmaların yapılmış olmasına rağmen orada yaşanılan olayda kamyona eskortluk yapan bir TSK mensubu bir anda farklı duygulara kapılsa ve orada bir itiş kakış olsa bunun sonucunda polis ile askeri karşı karşıya getirebileceksin. Büyük tehlike. Çok büyük tehlike. Bunun sonu nereye varacak? Nereye kadar gidecek bu iş? Bunu özellikle yapıyorlar" diye konuştu.

"TSK SİVİL ARAÇLA CEPHANE NAKİLİ YAPABİLİR"
Ayvalık TEMAD üyesi emekli Astsubay Bülent Denizoğlu da, sivil kamyonla cephane taşınması konusuna açıklık getirerek, "Cephane nakli TSK da polisle koordineli olarak yapılır. Polise bilgi verilmeden cephane nakli mümkün değildir. Cephane nakli sivil araçlarla da yapılabilir. Askeri araçlarla yapılabilir. Bu tip nakillerin mutlaka polise bildirilmesi gerekir. Bu olayda da mutlaka polisin bilgisinin olduğunu düşünüyorum" dedi.
Denizoğlu'nun açıklamasının ardından tekrar söz alan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol, "Zaten öyle bir şey olmasaydı kamyon şoförü de serbest bırakılmazdı. Demek ki işin şov kısmı buydu. Yani biz asker aracını alır buraya getiririz gibi böyle bir itiş kakış var. Polis ve Asker karşı karşıya getirilmemelidir" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile