CHP Balçova Aday Adayı Semra Aksakal Kayacan, İddialı

CHP Balçova Aday Adayı Semra Aksakal Kayacan, İddialı

Semra Aksakal Kayacan, siyaset arenasında erkeklerle yan yana durmanın ve birlikte omuz omuza mücadele etmenin önemine dikkat çekerek "Zorlu yolları erkek düşmanlığı ile değil, erkek yoldaşlığı ile daha rahat aşacağız" diye konuştu.

CHP İzmir İl Kadın Kolları 2. Danışma Kurulu Toplantısı, Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya konuşmacı olarak katılan CHP Balçova Belediye Başkan aday adayı Semra Aksakal Kayacan, kadının siyasette adı olmadığını belirterek "Siyasete girdiğimden beri bunu yorumlarımda hep ifade ederim. Anadolu'da erkek çocuk doğduğunda kurban kesilir, kız çocuğu doğduğunda ise lokumun en ucuzu dağıtılır. Kız doğurduğu için kocasının yüzüne bakamayan bir kuşağın kentteki temsilcileriyiz biz. Konumumuzu biliyoruz" dedi.

Kadının elinin değmediği hiçbir yerde aydınlanma olmayacağını vurgulayan Aksakal Kayacan, Cumhuriyet tarihine baktığımızda Mustafa Kemal'in mücadele arkadaşları arasında pek çok kadın var. O günleri kaleme alan bir Halide Edip Adıvar var. Şimdi bu salonda Halide Edip Adıvar'ın suretleri var" diye konuştu.

Türkiye'de son dönemde bir rejim transferi yaşandığına dikkat çeken Aksakal Kayacan şöyle konuştu:
"Yaşanan rejim transferi bizim canımızı yakıyor. Bu durum hepimizi ürkütüyor. Cumhuriyet kadınına uygulanan bir politika var. Adeta paketleniyoruz ve eve kapatılıyoruz. Ne yazık ki bu durumu kabul eden bir kadın kesimi de bulunuyor. Bunların, 12 Eylül sürecinde ve sonrasında bize oynanan oyunun ve biçilen rolün temsilcileri ve figüranları olduğunu görüyoruz. Biz CHP olarak Mustafa Kemal'e bile nasip olmayan büyük bir kadın ordusu ile yola çıktık. Bizim mücadelemiz onlarınkinden çok daha güçlü çok daha inançlıdır. Onların iman dediği bizim itikat ettiğimiz bir Cumhuriyet var."

"ERKEKLERLE YANYANA MÜCADELE"
Siyaset arenasında erkeklerle yan yana durmanın ve birlikte mücadele etmenin önemini vurgulayan Aksakal Kayacan "Erkekleri öyle bir noktaya getireceğiz ki, bizden bir adım önde değil, bizimle yan yana yürüyecekler. Onlara doğan her hakkın bizim tarafımızdan kendilerine armağan edildiğini bilmek durumundayız. Toplumsal ve siyasal yaşamın her alanında kadının elinin değdiği yerlerde aydınlanma, çağdaşlık ve temizlik vardır. Bizim olmadığımız her yerde kapalılık, bağnazlık ve gericilik vardır. Kadınlar medeniyetin taşıyıcısıdır. Özellikle de CHP kadınları bunun en inançlı askerleri olmuştur ve olmaya da devam edecektir" diye konuştu.

Önümüzdeki süreçte tüm kadınlara önemli görevler düştüğünü belirten Semra Aksakal Kayacan, kadınların sahip oldukları yeteneklerini yerelde ilçelerinde ve kentlerinde, ileriki süreçte ise siyasetin ana kademesi olan hükümetlerde sergilemek durumunda olduklarını söyledi.

kadınların mücadele etmeden hiçbir şeye kolayca sahip olamayacağına dikkat çeken Aksakal Kayacan, "CHP'li olmayı bilen her kadın bunu almasını da çok iyi bilir. Bu anlayıştan yola çıkarak görevlere talip olacağız. Siyasetin piramit gibi olduğunu asla unutmamalıyız. En alttaki taş, piramidin en üstündeki taşı taşır ve bu nedenle kutsaldır. Biz de mahallelerdeki gücümüzü hükümete taşıyacağız" diye konuştu.

Semra Aksakal Kayacan, İzmir'in demokrasi tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek İzmir'de siyaset yapan kadınların farklı bir misyona sahip olduğunu ifade etti.

İzmirli kadınların daha çok çalışması ve dik durması gerektiğini kaydeden Aksakal Kayacan, "Bu inançla yerelde çok iyi sonuç alacağımıza ve erkek düşmanlığı ile değil erkek yoldaşlığı ile çok yol kat edeceğimize inanıyorum" dedi.

"BALÇOVA'YI YÖNETMEYE İDDİALIYIM"
"Ben de Balçova Belediye Başkan aday adayıyım ve iddialıyım" diye konuşan Aksakal Kayacan, doğanın kadınlara verdiği doğurma ve üretme zenginliğini toplumla paylaşmaları gerektiğini söyledi.

Aksakal Kayacan "Şiarımız sevgi, inancımız Cumhuriyet, ilkelerimiz ise Atatürk ilkeleri olmalıdır" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile