CHP Bursa Milletvekili İrgil Açıklaması

'Güvenliğimiz tehlikede ve bunun için yapılması gereken ilk şey, hemen vakit geçirmeden kimlik numaralarının acilen değiştirilmesidir'.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Türk vatandaşlarına ait kimlik bilgilerinin sızdırıldığı iddialarına ilişkin, 'Güvenliğimiz tehlikede ve bunun için yapılması gereken ilk şey, hemen vakit geçirmeden kimlik numaralarının acilen değiştirilmesidir.' dedi.

İrgil, partisinden bir grup milletvekili ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 50 milyon kişinin kimlik verilerinin 'karanlık kimseler' tarafından çalınmasının ardından, bu verilerin artık internette paylaşıldığını öne sürdü.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın kimlik verilerinin çalındığı iddialarını önce kabul etmediğini, daha sonra da 'paralele' bağladığını savunan Ceyhun İrgil, 'Hükümet ne zaman zor durumda kalsa, ne zaman bir suçluya ihtiyacı olsa ileri sürdüğü nedir; paralel yapı.' diye konuştu.

'Mernis veya Yüksek Seçim Kurulundaki kimlik bilgilerimizi koruyamayanlar, kişisel verilerimizi nasıl koruyacak.' diye soran İrgil, şöyle konuştu:

'Kim şunun garantisini verebilir. Hedefi başkanlık olan kişi, bizim kişisel verilerimizi bize tehdit olarak kullanmayacak? Şimdiden tehlike yeterince büyük. Özellikle Bakan Yıldırım'ın, 'TC kimlik numaralarıyla ilgili bir sorun olmaz' demesi daha da düşündürücü. Bu konuda ne dediyse tersi çıkan Bakan'ın sözüne güvenmiyorum.

Güvenliğimiz tehlikede ve bunun için yapılması gereken ilk şey, hemen vakit geçirmeden kimlik numaralarının acilen değiştirilmesidir. Aksi takdirde yakın zamanda başımız çok ağrıyacak.'

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise 'kişisel verilerin kullanımının', YSK gibi bazı kamu kurumları tarafından ihlal edildiğini iddia etti.

Siyasi partilerin 'kişisel verilerin kullanımı' konusunda 'yasak' getirilmesini de eleştiren Kayışoğlu, bunun seçim sonuçlarının kontrolü noktasında bazı sorunlara yol açacağını öne sürdü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile