CHP, Çözüm Süreci İçin Doğu ve Batıyı Şanlıurfa’da Birleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) doğu ve batı bölgesinin insanlarını güneydoğuda birleştirdi.

CHP, batıdan 9 ilin parti üyesi ile doğunun 9 ilindeki partilileri Şanlıurfa’da bir araya getirdi. Çözüm sürecine katkı için 150 CHP’li oteller yerine evlerde misafir edilecek.CHP, çözüm sürecine katkı sunmak amacıyla önemli bir adım attı. Doğunun 9 ilindeki partililerini ve batının 9 ilindeki partililerini Güneydoğu’da bir araya getiren CHP, bölgeler arası kaynaşmayı sağladı. İnsanlara birbirlerini tanıma fırsatı sunan 4 günlük çalışma bugün başladı.

Gece başta İzmir olmak üzere batının 9 ilinden 80 CHP üyesi Şanlıurfa’ya geldi. doğunun 9 ilindeki CHP’liler ise bu gün Şanlıurfa’ya ulaşacak.Gece batı illerinden gelen CHP’liler sabah parti merkezinde buluştu. Parti ziyaretinin ardından 5 gruba ayrılan partililerden bir kısmı Polis Teşkilatı'nın 168. yıl dönümü etkinliklerine katıldı.

Bazıları çeşitli ziyaretlerde bulundu, bazıları da çarşıyı gezip vatandaşla sohbet etti. Balıklıgöl’e giden CHP’li grup, burada yöresel kıyafetleri giydi, hatıra fotoğrafı çektirdi. Balıklara yem atan grup, barış dileğinde bulundu. Ardından Haşimiye esnafını ziyaret edecek grup, bölge insanının barış süreci ile ilgili fikirlerini öğrenecek. Konu ile ilgili açıklama yapan CHP İl Başkanı Ferhat Karataş, 4 günlük programın amacının doğu-batı kaynaşması olduğunu söyledi.

Barışa giden yolun desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Karataş, bu nedenle partililerinin yaşananları yerinde görmesinin önemli olduğunu vurguladı. Çözüm sürecini hatırlatan Karataş, insanların bölgede olup biteni kendi gözleri ile görmelerini istediklerini aktardı. Karataş, “Bu nedenle batıdan 9 ilden gelen partililerimiz var. Doğudan da 9 ilin misafiri var. Bunlar birlikte Urfa’yı dolaşacak. Esnafla görüşecek, vatandaşla kaynaşacak. 4 günlük bir program planlamamız yok, herkesin gezip görmesini istiyoruz.” dedi.

“BİZ BARIŞI İSTİYORUZ, ÇÜNKÜ ACIYI BİZ ÇEKİYORUZ”

Başkan Karataş çözüm süreci ile igili beklentilerini de paylaştı. Barışı istediklerinin altını çizen Karataş, “Doğu’nun insanı batıdaki gibi düşünmeyebilir." diyerek, partisinin teşkilatlar arasında farklı düşüncede olanlar olabileceğine değindi. Karataş, barışı siyaset için değil, acıyı kendileri çektiği için istediklerinin bilinmesi gerektiğini vurguladı. Karataş, şunları söyledi: “Barışa gidilsin diyoruz. Sonu barış olunca yöntem farklı olabilir. Tabi bizim Doğu’da yaşayan teşkilatlarımız batıdakiler gibi düşünmeyebilir. Çünkü biz bu alanda yaşıyoruz. Bizim düşüncemiz barışa destek yönünde. Çünkü acıları biz burada çekiyoruz. Bizim ciğerlerimiz yanıyor. Gerçekten barış istiyoruz, sırf siyaset yapmak için değil, yeter artık diyoruz 30 yıldır anneler rahat gece uyumadı.”URFALILAR CHP’LİLERİ EVİNDE AĞIRLAYACAKBu arada Şanlıurfa’ya gelen yaklaşık 150 kişilik CHP heyeti, oteller yerine evlerde kalacak. Bölge insanı ile daha yakın ilişki kurmayı planlayan heyetin kalacağı evler planlandı. Organizenin amacına ulaşması için misafirleri oteller yerine evlerde ağırlayacaklarını belirten Karataş, evlerde daha iyi sohbet ortamının bulunacağını ifade etti.

CHP’LİLERİN YÖRESEL KIYAFET SEVGİSİ

Batı illerinden gelen CHP’li bir grup Balıklıgöl’ü ziyaret etti. Burada hatıra fotoğrafı çektiren heyet, hiç görmedikleri Güneydoğu’ya hayran kaldıklarını dile getirdi. Barış ve kardeşlik için geldiklerini aktaran CHP’li grubun tamamı yöresel kıyafet giydi. Batı illerinden gelen CHP’lilerden Hatun Deniz, “Böyle bir ortama daha önce hiç girmedik. Ege Bölgesi'nden geldik. Kardeşlik, dostluk, barış için geldik. Hep beraber kaynaşmak için geldik. Böyle giyinmek beni mutlu etti.” diyerek duygularını ifade etti.

Emine Kara da “Çok müthiş bir ortam. İnsanlar çok sıcakkanlı, çok memnunuz. Barış istiyoruz. Hepimiz kardeşiz.” diye konuştu.

Muğla’nın Dalaman İlçe CHP Kadın Kolları Başkanı Gül Yeşiltuna da bölgeye gelmenin mutluluğunu yaşadığını anlattı. Umduğundan çok daha güzel bulduğunu aktaran Yeşiltuna, çok insancıl, iyi ilişkilerle döneceklerini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile