Chp'de Başkan Aday Adayları Çalışıyor

Chp'de Başkan Aday Adayları Çalışıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan Aday Adayı Necati İmam, yaşanabilir bir kent için yola çıktığını belirterek, “Buca’yı birikimine uygun bir anlayışla, katılımcı bir anlayışla yönetmek için adayım.

Amacım, Buca’nın tarihi birikimine ve dinamizmine yakışır işleri halkımızla birlikte gerçekleştirmek. Makamları, halkın söz sahibi olduğu kentler için bir bent değil bir hizmet üretme merkezine dönüştürmektir” dedi.

Ekip çalışmasının önemine vurgu yapan İmam, gelenekten geleceğe Buca’yı sahiplenen ve Bucalı’ya söz hakkı veren demokratik bir anlayışla, kentin geleceğini birlikte kuracaklarını vurguladı. İmam, şunları söyledi: “Bu kentte ekmek yiyorum, bu kentte nefes alıp veriyorum. Bugüne kadar bu kentin kılcal damarlarında hep vardım. CHP Buca İlçe örgütünde yöneticilik, saymanlık; CHP İzmir İl Örgütü’nde Ekonomiden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendim. CHP Kurultay delegeliği onurunu yaşadım. Demokratik kitle örgütlerinin kuruluşunda yer aldım; Atatürkçü Düşünce Derneği’nde üç dönem, Buca Genç İşadamları Derneği’nde iki dönem yöneticilik yaptım. Şirinyer Spor’da sekiz yıl başkanlık yaptım. Kendimi her zaman yaşadığım kentin sakini değil sahibi gibi hissettim. Ailemi, çocuklarımı ve geleceğimi Buca’ya emanet ederek bu sorumlulukları üstlendim. İki dönemdir Buca Esnaf Odası Başkanvekili olarak görev yapıyorum.”
İmam, insanların ötekileştirildiği, ülkenin ciddi sıkıntılar yaşadığı ve politik kamplaşmanın yurttaşları ayrıştırdığı bir ortamda “Herkesin Buca’sını kurmak” ve Köy Enstitüsü beşiği bu ilçeden tüm ülkeye aydınlık bir pencere açmak için kendine güveninin tam olduğunu sözlerine ekledi. Yerel seçimlerin sadece Buca seçimi olmayacağını kaydeden İmam, sözlerini şöyle tamamladı: “Mesele, memleket meselesi. Hata yapmayacağız, (ben olmazsam kimse olmaz) demeyeceğiz, ben-merkezli siyaset anlayışının kör dövüşçüleri olmayacağız. Ben herkesin oyuna talibim, herkesin başkanı olacağım. Meslek odalarının, derneklerin, sendikaların da katılacakları demokratik bir platformda, Buca nasıl yönetilirmiş; herkes görecek. Hizmet etmek yalnızca park bahçe yapmak değil, bu kente değer katmaktır. Kente değer katmaya, insanımıza hak ettiği hizmeti vermeye adayım.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile