Chp'de Kurultay Çalışmaları İçin Komisyon Kurulduankara

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, Merkez YÖnetim Kurulu (MYK) toplantısında, 26 Şubat 2012 Pazar günü toplanacak 16.

Olağanüstü Kurultay`ın çalışmalarını yürütmek üzere MYK üyelerinden oluşan bir komisyon kurulduğu bildirdi .

CHP MYK Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı . Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Parti Sözcüsü Güler , yaptığı yazılı açıklamada toplantıda güncel siyasi gelişmelerin değerlendirildiğini ve örgütsel çalışmaların ele alındığını bildirdi .

MYK`nın değerlendirmeler sonunda , Hamas`ın Türkiye`de temsilcilik açması için koşulların uygun ve yeterli olmadığını belirlediğini ifade eden Güler , ``Çünkü , Filistin`in Ankara Büyükelçiliği , Filistin halkının tamamını temsil etmekle görevlidir . Hamas`ın ayrıca temsilcilik açmasına izin vermek , Filistin halkının birleşme ve birlikte hareket etme iradesine zarar verebileceği gibi , Türkiye`nin iç güvenliği bakımından da çeşitli olumsuzluklara yol açabilir . AKP Hükümeti`nin Hamas temsilciliğine ilişkin kararını , hem Filistin`in birliği , hem de Türkiye üzerindeki etkileri bakımından yeniden değerlendirmeye alması gerekir`` değerlendirmesinde bulundu .

-Kadın Kolları Genel Başkanlığı`na Atılgan atandı-Güler , örgütsel çalışmalar değerlendirildikten sonra , CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı`na Parti Meclisi Üyesi Deniz Pınar Atılgan`ın getirilmesine karar verildiğini bildirdi .

Güler , Atılgan`ın siyasi çalışmalara 1978 yılında CHP Gençlik Kolları`nda başladığını ve partinin çeşitli kademelerinde görevler aldığını anımsattı .

CHP MYK`da uzun zamandan beri sürdürülen tüzük değişikliği çalışmalarının da değerlendirdiğini bildiren Güler , komisyonda MYK Üyeleri Nihad Matkap , Erdoğan Toprak , Gürsel Tekin , Atilla Emek , Birgül Ayman Güler , Mehmet Zeki Gündüz , Perihan Sarı ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil`in yer aldığını söyledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile