Chp'de Kurultay Gündemine Tepkitbmm

Olağanüstü tüzük kurultayı için imza verenler arasında yer alan CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu`nun, toplanan 362 imzayı dikkate almadan, ayrı bir gündem yaratmasının, tüzüğe göre mümkün olmadığını iddia etti.

  Gök , yaptığı açıklamada , parti tüzüğüne göre kurultayın 3 makam tarafından istenebileceğini anımsattı . Gök , Genel Başkan , Parti Meclisi ( PM ) ve kurultay delegelerinin 5 ' te 1 ' inin imzasıyla kurultayın istenebileceğine işaret ederek , PM ' nin 22 Aralıktaki toplantısında önergesine karşın PM ' nin , olağanüstü kurultay istemediğini söyledi .

Parti tüzüğün 54 . maddesinde , ' ' Olağanüstü kurultay gündemini kurultay isteyenlerin belirleyeceğinin ' ' yazdığını ifade eden Gök , Genel Başkan ve PM ' nin , burada hiçbir yetkisinin bulunmadığını , tek istisnasının , Genel Başkanın gündeme seçim maddesi koyması olduğunu belirtti .

Gök , Genel Başkan ' ın , toplanan 362 imzayı dikkate almaksızın bu gündemin dışına çıkarak , ayrı bir gündem yaratmasının , tüzük olarak mümkün olmadığını ileri sürerek , sözlerini şöyle sürdürdü : ' ' Genel Başkan , bu gündeme seçim dışında hiçbir ilave yapamaz , hiçbir kelimeyi çıkaramaz . Ama görüyoruz ki Genel Başkan ve ekibi , hukuk dışı olarak delegasyonun iradesini hiçe sayarak hukuksuzluğu esas almaktadır . Bu , hukuksuzluğun CHP ' de kural haline geldiğinin resmidir . İki laftan birisi hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü olan partimizde , Genel Merkez ' in hukuksuzluğu esas alması , partiye , ideolojimize ve parti örgütlerimize karşı ağır bir hakarettir . Ya hukuk devleti demeyelim eğer diyeceksek öncelikle parti içi hukuku , yani kendi evimizde hukuku egemen kılalım . Aksi halde Hükümete , Hükümetin yaptığı hukuksuzluklara söyleyecek tek lafımız kalmaz .

Genel Merkez ' in yapacağı tek şey toplanan imzalar ve onların belirlediği gündem ve tüzüğün 54 . maddesi gereği bu kurultayı yapmaktır . Bunu sulandırma girişimleri partiye zarar verir . Genel Başkan veya PM , kurultay delegasyonunun başvurusundan önce bir tüzük kurultayı kararı almış olsalardı o zaman onların belirlediği gündemle kurultay toplanırdı . Ama artık o geçmiştir . ' ' CHP eski Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı da , 26 Şubat ' ta yapılacak olağanüstü kurultayın genel merkezin belirleyeceği gündemle toplanmasının hukuki olmadığını ileri sürdü .

Bir grup partiliyle CHP Genel Merkezi ' ne gelen Yıldızlı , 18 Ocak ' ta 362 delegenin imzasıyla yaptıkları kurultay talepli başvurudaki gündemle toplanması için dilekçe verdi .

Yıldızlı , başvurunun ardından yaptığı açıklamada , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ' nun dün ' ' 26 Şubat ' ta tüzük kurultayını bizim gündemimizle toplantıya çağırıyorum ' ' dediğini ifade etti .

Bu açıklamanın ardından ' ' kurultayın kendi gündemleri ile 45 günlük süre içerisinde toplanması gerektiğini aksi takdirde yapılacak uygulamanın hukuksuzluk doğuracağını ' ' genel merkeze yaptıkları başvuru ile belirttiklerini anlatan Yıldızlı , ' ' Bu yönde sanırım genel merkezimiz bir değerlendirme yapacaktır ' ' dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile