CHP’de referandum hazırlığı

CHP’de referandum hazırlığı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı kapalı grup toplantısında, ilkbaharda başkanlık için referandum yapılmasının yüksek bir ihtimal olduğuna dikkat çekerek, bunun için hazırlıkların bir an önce başlatılmasını istedi.

CHP grubu, dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında basına kapalı toplandı. Yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda başkanlık sistemi ve referandum tartışmaları değerlendirildi. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu'nun değerlendirme yapmadığı toplantıda söz alan 16 milletvekili, önümüzdeki dönemde başkanlık sistemiyle ilgili referanduma gidileceğinin göründüğünü ve CHP olarak buna hazırlıklı olunması gerektiğini dile getirdi.

MİLLETVEKİLLERİNE UYARI
Aydınlık'tan Zihni Erdem'in haberine göre, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı konuşma milletvekillerini katıldıkları toplantılar çıktıkları televizyonlar ve düzenledikleri basın toplantıları konusunda gruptan izin almaları konusunda uyardı. Özel, konuşma ve demeçlerde CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinin takip edilmesi gerektiği vurguladı.

‘MHP İLE TARTIŞILMASIN'
MHP ile başkanlık referandumu konusunda tartışmanın gereksiz olduğunu görüşünü savunulan toplantıda, tartışmak yerine MHP tabanının başkanlığa karşı bir noktaya çekilmesinin daha doğru olacağı ifade edildi.

KASIMDA İKİ GÜNLÜK ÇALIŞTAY
Toplantıda milletvekillerine, 12-13 Kasım tarihinde Ankara'da CHP milletvekilleri ve akademisyenlerin katılacağı, parlamenter sistem ve başkanlık sisteminin tüm detaylarıyla ele alınacağı çalıştay hakkında da bilgi verildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile