CHP'de Sarıyer endişesi

CHP'de Sarıyer endişesi

CHP, meclis üyesi aday listesini gecikmeli olarak İlçe Seçim Kurulu'na teslim edince, CHP'nin Sarıyer'de seçime girmesi riske girdi.

CHP Sarıyer'de Belediye Başkan Adayı ile İlçe Başkanı arasında yaşanan liste krizi nedeniyle meclis üyeliği aday listesi ilçe seçim kuruluna gecikmeli olarak teslim edildi. Gecikme tutanak altına alındı.

CHP'NİN SARIYER'DE SEÇİME GİRMESİ RİSKE GİRDİ
Sarıyer Manşet'in haberine göre; CHP'nin Sarıyer'de seçime girmesi riske girdi. CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz'in uzun süren liste tartışması sonrasında CHP Sarıyer İlçe Teşkilatı, belediye meclis üyeleri ile ilgili aday listesini saat 17.00'de İlçe Seçim Kurulu'na elden teslim edemedi. İlçe Seçim Kurulu'ndaki görevliler CHP teşkilatının gönderdiği faksı imzalayarak onaylamak durumunda kaldı. Orijinal nüsha ise 17.09'da geldi.

AK PARTİ VE MHP HAREKETE GEÇTİ

CHP'nin belediye meclis üyelerinin isimlerinin bulunduğu listenin orjinal nüshasını yazılı olarak ve bir disk içerisinde elden İlçe Seçim Kurulu'na teslim edememesi sonrası AK Parti ile MHP harekete geçti. Listenin sadece faks yoluyla İlçe Seçim Kurulu'na teslim edilmesine AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ve MHP İlçe Başkanlığı itiraz etti. İtiraz sonrası CHP meclis üyelerinin seçime girmeleri riske girdi.

ÇOK SAYIDA EMSAL KARAR VAR
Gecikmeli olarak listeyi teslim edenler normalde seçime giremiyor. Konuyla ilgili olarak çok sayıda emsal karar var. Milliyetçi Hareket Partisi, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Kocaeli Kartepe ve İstanbul Maltepe'de aday listelerini 19 Şubat 2009 saat 17.00'de Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edemediği için seçime giremedi. MHP 25 dakika gecikince seçimlere Maltepe'den girme hakkını kaybetti. Saadet Partisi de evrakları İl Seçim Kurulu'na gereken sürede ulaştıramadığı için Şırnak'ta seçime girememişti. İl Seçim Kurulu'nun AK Parti ve MHP'nin itirazını önümüzdeki günlerde karara bağlaması bekleniyor.

DENİZ'DEN İSTİFA AÇIKLAMASI
CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, liste krizi ve yaşanan tartışmaların ardından istifayla ilgili aldığı kararı yeniden gözden geçireceğini belirtti.

CHP, Sarıyer'de belediye başkan adayı ile ilçe başkanı arasında yaşandığı ileri sürülen liste krizi sebebiyle meclis üyeliği aday listesi, 67 ilçe seçim kuruluna gecikmeli olarak teslim edilmişti. Gecikme tutanak altına alınırken, CHP'nin Sarıyer'de seçime girmesi riske girmiş CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz'in de istifası söz konusu olmuştu. Konuyla ilgili CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı'nda açıklama yapan İlçe Başkanı Mehmet Deniz, “18 Mart 2012 tarihinde yapılan ilçe kongresinden bu güne kadar gururla ve şerefle yürüttüğüm Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı görevimden istifa ettiğime dair dilekçemi İl Başkanlığı ve Genel Merkeze faks ile bildirdim” dedi.

“Yaklaşan yerel seçimler öncesinde böyle bir noktaya geldiğim için üzgünüm” diyen Deniz, “3 bin 365 partilimizin katıldığı eğilim yoklamasında sandıktan çıkan arkadaşlarımızın meclis üyeliği listesinde olmaları gereken yerlerde bulunmamaları bu kararı almama neden olmuştur. Sandıktan çıkan iradeye kimsenin müdahale etmeye hakkı yoktur. Aynı zamanda 33 kişilik meclis üyeliği adaylıklarına eğilim yoklamasında seçilen 17 kişilik listeden sadece 5 kişi yer almıştır. Diğer 12 kişiye demokratik olmayan bir haksızlık söz konusudur” diye konuştu.

“İSTİFA ETMEK İSTEYEN ARKADAŞLARI İKNA ETTİM”

İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin, Kadın ve Gençlik Kolları başkan ve yöneticilerinin, mahalle başkanlarının yoğun baskısı içinde olduğunu vurgulayan Deniz, “Bu baskı ve seçim kurulunda yapılması gerekenler tekrar durumu değerlendirmeme neden olmuştur. Yönetim Kurulu çalışma arkadaşlarımda yapılan bu uygulamaya tepki olarak istifa etmek istemişlerdir. Onların her zaman yanlarında olacağımı söyleyerek ikna ettim. Yol arkadaşlarım görevlerinin başındadır” ifadelerini kullandı.

Partimizin meclis üyelerinin isimlerinin bulunduğu orijinal listenin İlçe Seçim Kurulu'na 17.00 'ye kadar teslim edilmemiş olması nedeniyle AK Parti ve MHP'nin itirazları söz konusu olduğunu hatırlatan Mehmet Deniz sözlerini şöyle tamamladı:

“Geç teslimatla İlçe Başkanlığımızın alakası yoktur. İlçe Seçim Kuruluna teslim sorumluları Genel Merkezimizin 5 kişilik komisyonu ve Belediye Başkan Adayı Şükrü Genç'tir. Bizim isteğimiz CHP'nin Sarıyer'de seçimlere girebilmesidir. Çıkacak sonucun olumsuz olması halinde ise 5 kişilik komisyon üyelerinin ve Sarıyer Belediye Başkanı Sayın Şükrü Genç'in gereğini yapacaklarına eminim.”



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile