CHP’den Eğitim-Sen’e Destek

CHP’den Eğitim-Sen’e Destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 4+4+4 eğitim sistemine tepki olarak başlatılan imza kampanyasına destek olmak için Eğitim-Sen Malatya Şubesi’ni ziyaret etti.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, yaptığı açıklamada, “AK Parti hükümetinin geleceğimize yön veren eğitim gibi konuda yapılan düzenlemeyi, başlıca paydaşlarına yani yöneticiler, veliler, öğrenciler, öğretmenler, eğitim bilimciler, vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerini hiç dikkate almadan adeta yangından mal kaçırır gibi yasalaştırmıştır. Muhalefet partileri devre dışı bırakılmaya çalışılmıştır. Çıkarılan bu yasa ile ilgili ciddi olumsuz sonuçlar söz konusudur. 4+4+4 eğitim sistemi belirsizliklerle doludur” dedi.

Eğitim Sen Malatya Şubesi Başkanı Ali Ekber Baytemur ise, CHP’ye teşekkür ederek, yapılan düzenlemeye karşı çıktıklarını ve bu nedenle sendika olarak kampanya düzenlediklerini ifade etti.

Akademik ve bilimsel çalışma yapılmadan yasanın zorla uygulanmaya çalışıldığını söyleyen Baytemur, “O süreci birlikte yaşıyoruz” dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile