Chp‘den Gazetecilere Gözaltıya Tepki

CHP Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, Türkiye‘nin basın özgürlüğü ve demokratik haklar açısından kara bir dönem yaşadığını savunarak, "Özgürlük savaşcısı kalemleri gönülden destekliyoruz. Bu kalemleri kırmaya çalışanları ise kınıyoruz" dedi.

Tamaylıgil, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında düzenlediği basın toplantısında, Ergenekon soruşturması kapsamındaki son gözaltılara tepki gösterdi. Gazetecilerin gözaltına alınması sonrasında İstanbul ve Ankara‘da meslektaşlarının gösterdiği ‘dayanışmayı‘ çok önemsediklerini belirten Tamaylıgil, "Özgürlük savaşçısı kalemleri gönülden destekliyoruz. Bu kalemleri kırmaya çalışanları ise kınıyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay‘ın ‘Türkiye‘deki basın özgürlüğü, ABD‘nin önünde‘ şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Tamaylıgil, Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünün raporuna göre, Türkiye‘nin basın özgürlüğünde, AK Parti iktidarıyla birlikte 99. sıradan, 138. sıraya yükseldiğini belirtti. "Bu nasıl bir basın özgürlüğüdür. Bu nasıl zihniyettir ki, ağzını açanın ağzı kapanıyor" diyen Tamaylıgil, şunları kaydetti:

"İleri demokrasi diyen bu ülkenin Başbakan‘ı, medya patronlarına seslenerek, ‘paralarını siz veriyorsunuz, ya işten atın yada yazı yazdırmayın‘ diyor. Türkiye, basın özgürlüğü, demokratik haklar açısından kara bir dönem yaşıyor. Bu kara dönem, ortak bilincin ortaya çıkması ve sandıkta hesap sorulacağı günlerin yaklaştığı bir dönemdir. Milli irade bu gerçekleri sandığa yansıtacaktır."

MYK toplantısında ekonomik gelişmelerin de ele alındığını bildiren Tamaylıgil, parti olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘nde Mardin‘de olacaklarını ve ‘ortak sesi‘ Mardin‘de duyuracaklarını söyledi. Tamaylıgil, toplantıda, seçim çalışmalarına yönelik olarak ilgili genel başkan yardımcılarının kurula bilgi verdiğini kaydetti.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Tamaylıgil, ‘Kılıçdaroğlu‘nun Irak programında son durum ne? İptal edildi mi?‘ sorusuna, "Şu anda belli değil" karşılığını verdi.

Tamaylıgil, Kemal Derviş‘in partinin faaliyetlerine daha etkin katılıp katılmayacağına ilişkin bir soruya ise, "Şu anda böyle bir program paylaşımında bulunulmadı" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile