Chp‘den ‘Gölge Vekil‘ Uygulaması

Chp‘den ‘Gölge Vekil‘ Uygulaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Ertuğrul Çabuker, milletvekili çıkarılmayan 33 kente ‘gölge vekiller‘ gönderilmesinin faydalı olacağını belirtti.

Çabuker, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulama ile birlikte Van‘a Aydın milletvekili Metin Lütfi Baydar‘ın bakacağını belirtti. Çabuker, "Bu uygulamanın faydalı olacağını düşünüyoruz. Ülke genelinde milletvekili olmayan 33 ilde böyle bir uygulama yapıldı. Van‘a kendi memleketiymiş gibi bakacak olan Sayın Baydar‘ın buraya büyük hizmetler sunacağına inanıyoruz. Kendisiyle telefonla yaptığımız görüşmede Van‘ı çok iyi tanımadığını söyledi ancak bu günlerde Van‘a gelip burada çalışmalar

yapacaktır" dedi.

İl dışından farklı bir gözün olmasını büyük avantaj olarak değerlendiren Çabuker, "Daha önce Ardahan milletvekili bizimle yakından ilgileniyordu. Şimdi ise gönüllü olarak Aydın milletvekilimiz sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı Meclis‘e taşıyacak. Bölgedeki milletvekillerinin yanı sıra dışarıdan bir gözün Van‘ı izlemesini avantaj olarak değerlendiriyorum. Van için iyi şeyler yapılacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile