CHP'den Kürt Sorunu Çatlağı

CHP’nin dün gerçekleşen kapalı grup toplantısında Kürt sorunu, terör sorunu ve yeni anayasa yapımı konusunda “ulusalcı” kökenli bazı milletvekillerinin, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine tepkilerini ilettiği öğrenildi

CHP 'nin dün gerçekleşen kapalı grup toplantısında Kürt sorunu, terör sorunu ve yeni anayasa yapımı konusunda “ulusalcı” kökenli bazı milletvekillerinin, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine tepkilerini ilettiği öğrenildi. CHP yönetimi; Kılıçdaroğlu 'nun gündeme getirdiği Kürt sorununun çözümüne ilişkin yol haritası ve yeni anayasa konusundaki gelişmeleri milletvekillerine anlatmak için TBMM faaliyetlerini tamamladıktan sonra CHP grubunu kampa almayı kararlaştırdı.

Ulusalcı vekillerden eleştiriler
CHP 'nin TBMM grubu, dün basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu 'nun katılmadığı ve CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce 'nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 1,5 saat sürdü. Toplantıda, ağırlıklı olarak terör ve yeni anayasa yazım süreci değerlendirildi.


Toplantıda, Kılıçdaroğlu 'nun Kürt sorununun çözümüne ilişkin oluşturduğu yol haritası kapsamında parti tabanında dile getirilen bazı tepkilerin “ulusalcı” kökenli milletvekilleri tarafından parti yönetimine iletildiği öğrenildi.
Bu kapsamda aralarında Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve eski Genel Başkan Deniz Baykal 'a yakın isimlerden Antalya Milletvekili Gürkut Acar 'ın da bulunduğu bazı milletvekilleri, partinin Kürt sorunu ve yeni anayasaya ilişkin yol haritası kapsamında duydukları endişeleri dile getirdi.
Bu milletvekillerinin, Kürt sorununun çözümü konusunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'la yapılan görüşme sonrasında Başbakan tarafından ortaya konulan “iki partinin ittifakıyla sorun çözülebilir” önerisinin peşine takılınmaması gerektiği yolunda uyarıda bulundukları öğrenildi.

Parti 'sorun ' için kampa giriyor
Kılıçdaroğlu 'nun “Öcalan 'a ev hapsi” konusunda, “4 parti anlaşırsa bizim için sorun olmaz” sözlerine de tepki gösterildiği öğrenildi. Bazı milletvekilleri, “Bu konu çok büyük bir sıkıntı. Böyle bir söylem yanlış. Bunu kabul edemeyiz” dedi.
Bazı milletvekillerinin ise bu konudaki yol haritasının parti yönetimi ve milletvekillerinin görüşü alınarak belirlenmesine gerektiğini belirterek “Birlikte karar vermeliyiz” dediği kaydedildi.
Bazı milletvekillerinin ise, “Bazı hassas konuları ve parti politikalarını genel başkana ve MYK 'ya bırakalım. Biz yasama faaliyetlerine odaklanalım” görüşünü dile getirdikleri ifade edildi.
Bu kapsamda parti politikalarının milletvekillerine daha detaylı anlatılabilmesi amacıyla TBMM faaliyetleri tamamlandıktan sonra milletvekillerinin Ankara dışında kampa girmesi kararı alındı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile