CHP'den Protestolu Bayram Kutlaması

CHP'den Protestolu Bayram Kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanlığı, bazı ilçelerde anıtlardan çelenklerinin indirildiğini öne sürerek 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ayrı bir törenle kutladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de sabah saatlerinde coşkuyla kutlanırken, öğle saatlerinde CHP İl Teşkilatı ayrı bir kutlama töreni yaptı. Denizli Valiliği önünde yapılan resmi kutlama töreninden 2 saat sonra CHP Denizli İl Başkanı Yıldırım Aycan, Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, belediye meclis üyeleri ve kalabalık bir partili grup, resmi törenin yapıldığı Gazi Bulvarı’nda toplandı. Ellerinde Atatürk posteri ve Türk bayrakları ile Gazi Bulvarı’nda bir süre yürüyen partililer, resmi törende protokol üyelerinin oturduğu boş tribünün önünden geçerek valilik önündeki Atatürk Anıtı’na geldi.

CHP Denizli İl Başkanı Yıldırım Aycan, burada yaptığı konuşmada, Denizli halkının Zafer Bayramı’nı kutlayarak, “Biz yüreğimiz dolu olarak bayramı kutlamak istiyoruz ama birileri ulusal bayramlarımızı yalnız belirli bir zümrenin kutladığı bir tören haline getirmek istiyor. Halkımızı bu bayramlardan mahrum bırakmak istiyorlar. Bugün çelengimiz buraya konulmuştur ama Türkiye’nin birçok yerinde CHP’nin Ata'sı ile buluşmasına engel olmak istiyorlar. Bazı ilçelerimizde partimizin çelenkleri Atatürk büstlerinden indirilmiştir. Bazı illerimizde aynı olay tekrar edilmiştir. CHP olarak bu durumu protesto ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından 1 dakika saygı duruşunda bulunulurken, kutlama herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan sonra erdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile