CHP'den romanlar için şenlikli açılım

CHP'den romanlar için şenlikli açılım

Cumhuriyet Halk Partisi, Sarıyer İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği piknikte, İstanbul'un dört bir yanından gelen Roman vatandaşlarla buluştu

Belgrad Ormanı Valide Sultan Bendi Mesire Yeri’ndeki pikniğe CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Adayı Sezgin Tanrıkulu, CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, CHP İstanbul Milletvekili Adayı Aykut Erdoğdu, CHP’li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katıldı. Ahırkapı Roman Orkestrası’nın şenlendirdiği piknikte konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye’de ayrımcı tutum ve anlayışların hedefi olan toplum kesimlerinden birinin de Romanlar olduğunu hatırlattı.
Romanlar’a, “Sizden 12 Haziran’a kadar bir şey istemiyoruz” diye seslenen Tanrıkulu şöyle devam etti: “Ama 12 Haziran’dan sonra sizi sorunlarınızın çözümüne ortak edeceğiz. Yeni CHP yönetimi olarak biz, Roman vatandaşlarımızın yerlerinden edilmesine, haklarının gasp edilmesine de kesinlikle karşıyız.” Sarıyer’den, Sulukule’den, Zeytinburnu’ndan, Kuştepe’den, Ahırkapı’dan, Dolapdere’den ve Kağıthane’den gelerek pikniğe katılan Romanlar ise CHP’ye şu taleplerini ilettiler:”Biz de artık herkesin yaşadığı gibi yaşamak istiyoruz. Güzel bir yerde oturmak, çocuklarımızın iyi eğitim alabileceği bir okulda okumasını istiyoruz. Evlerimizi yıkmasınlar. CHP bizi savunsun.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile