Chp‘den Tbmm Başkanı Şahin‘in Açıklamasına Tepki

CHP İl Başkanı Bayram Karadağ, TBMM Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin‘in CHP Milletvekili adayı Mustafa Eren için ‘Teröristlerin seviyesine inmesin‘ açıklamasına sert tepki gösterdi.

CHP İl Başkanı Bayram Karadağ, yaptığı yazılı açıklamada, "Kendi iktidarlarında terör örgütü ile pazarlıklar yapıldığını unutmuş ve bunu Türk halkından gizlemeye çalışmışlardır" dedi.

Karadağ, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Partimizin ve milletvekili adayımızın, Adalet ve Kalkınma Partisi‘nin adayı Mehmet Ali Şahin‘in devlet imkanlarını kullanması ve korumalarla gezmesine dair yaptığı eleştirilere karşın, Mehmet Ali Şahin‘in kendisini haklı çıkarmak için makamını bahane ettiği ve daha da ileri giderek adayımıza ve partimize teröristin seviyesine inmesinler diyecek kadar ileri gitmiş ve kendi iktidarlarında terör örgütü ile pazarlıklar yapıldığını unutmuş ve bunu Türk

halkından gizlemeye çalışmışlardır."

Karadağ, yaptığı açıklamada, herkesin bildiği gibi, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı döneminde, 19 Mayıs 2009 tarihinde 34 PKK militanı, bebek katilinin elini kolunu sallaya sallaya, Habur‘dan Türkiye‘ye giriş yaptığını, DTP otobüsleri ile tur attırıldıklarını, davul zurna ile adeta devlete meydan okuyarak karşılandıklarını hatırlattı.

Karadağ, sözlerine şöyle devam etti: "Teröristler, ayaklarına getirilen mobil mahkemede ‘Öcalan‘ın barış ordusunun militanları pişman değiliz‘ diye slogan atılmış, ‘Biz liderimiz Öcalan‘ın emriyle geldik onun mesajlarını iletmek görevimiz‘ demelerine rağmen 7‘şer dakika sorgudan sonra aklanmışlardır. Yine bunların iktidarında, Irak‘ın kürt kökenli Genelkurmay Başkanı Babekir Zebari, Kürdistan Bölgesi onayı olmadan Irak ile Türkiye arasında PKK‘ya karşı bir anlaşmaya imza atılamayacağını belirtti. Yine

bunlar zamanında devletin polisi terörist sempatizanlarının gözü önünde tokatlanmış, devlet idaresi ve iradesi ayaklar altına serilmiştir."

TERÖRÜN GİDEREK AZALDIĞI DÖNEM

Karadağ, 1999 yılında 203 şehit verdiğimiz terörün 2000 yılından itibaren hızla güç kaybetmeye başladığını, bölücü faaliyetlerin sayısının gözle görülür oranda azaldığını belirterek şunları söyledi: "2000 yılında, terörün kanlı eylemlerinin sayısı 3 bin 198‘den 45‘e düşmüş, şehit olan güvenlik görevlisi sayısı bir yılda 22 olarak belirlenmişti. 2000 yılında, terör örgütünün Türkiye içindeki mevcudiyeti korunamaz hale gelmiş, terörist miktarı 4 bine kadar düşmüştü. Bu sayının ancak ve ancak yüzde 10‘u

Türkiye topraklarında barınabiliyordu. 2001‘de teröre verdiğimiz şehit sayısı sıfırdı. 2002‘de ise sadece 6 askerimiz terör saldırılarında şehit düştü. İşte rakamlar."

DEMOKRATİK AÇILIM SÖYLEMİ TERÖRÜ AZDIRDI

Sıfır olan şehit sayısının AK Parti döneminde nasıl üç haneli sayıları bulduğunu anlatan Karadağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "2003 yılında 21 şehit, 2004 yılında 73 şehit, 2005 yılında 92 şehit, 2006 yılında 121 şehit, 2007 yılında 118 şehit, 2008 yılında 150 şehit ve 2009 yılında 135 şehit verdik."

2010 yılına gelindiğinde, iktidarın "Demokratik açılım" söylemlerinin de meyvesini vermeye başladığını söyleyen Bayram Karadağ, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Terör saldırıları bir anda artarken, eylemlerin yalnızca Güneydoğu bölgelerinde sınırlı kalmadığı, Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere, Batı‘ya doğru bir kaymanın başladığı dikkat çekiyordu. Ve bugün bakacak olursanız bunların adım attığı her yer terör tarafından kanla bulanmaya başlamıştır. Önceden Kabar‘da, Cudi‘de, Çukurca‘da belli bölgelerde

faaliyet gösteren PKK bugün Anadolu‘ya kadar gelmiş, Osmaniye Adana civarında, Amanos ve Gecur dağlarını mesken edinmiş, buralarda kanlı eylemlere imza atmış, Toroslar üzerinden İç Anadolu‘ya geçecek kadar tavizkar bir hal almıştır. En son olarak Karadenize sızmışlar Kuzey Karadeniz ve şimdi de sayın Mehmet Ali Şahin‘in de seçim bölgesi Batı Karadeniz‘e kadar sızmış Kastamonu‘da kanlı eylem düzenlemiş ve şu an Karabük için tehditler savurur hale gelmiştir. Görünen o dur ki bizleri seviyesizlik ile itham

eden sayın Şahin, açılım savsatası sonucu verdikleri tavizden dolayı ülkenin bölünme aşamasına geldiğini ve devletin PKK ile anlaşma yapacak kadar zor durumlara düştüğünün farkında değil."

Karadağ, CHP Milletvekili adayı hakkında söylenen sözleri eleştirerek sözlerini şöyle tamamladı: "Son olarak demek isterim ki, adayımıza ve partimize itham edilen bu sözü söyleyenlere karşı 12 Haziran akşamı halkın gereken cevabı vereceğini bildirir, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında barış dolu, kardeşçe bir ülkenin inşasını yapmak için bizimle beraber olmaya davet ederim."

(YE-OS-HO-Y)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile