Chp Erciş İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi Yapıldı

Chp Erciş İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi Yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erciş İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresi yapıldı.

Tek liste halinde seçime giren Cafer Uslubaş, güven tazeleyerek 6. kez CHP Erciş İlçe Başkanlığı'na seçildi.

Alkanat Caddesi üzerinde bulunan kahvehanede yapılan olağan kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Geçici Divan Başkanlığı'nın CHP Van İl Başkanı Cemal Şen'in yaptığı kongrede, faaliyet raporları okunarak üyeler tarafından ibra edildi. Daha sonra bir konuşma yapan CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, AK Parti iktidarını eleştirdi.

AK Parti'nin depremin vurduğu Van ve Erciş'i adeta gözden çıkarttığını iddia eden Şen, CHP olarak depremin ilk dakikalarından itibaren Van ve Erciş halkınınacılarının paylaştıklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu'nun Erciş'in il yapması konusunda vermiş olduğu kanun teklifini AK Parti'nin gurup olarak reddedildiğini anlatan Şen, "AKP gerek Erciş'te, gerekse Van'da Haziran 2011 seçimlerinde vatandaştan gereken dersi almıştı. Hükümetin Van ve Erciş halkını bu acılı gününde dertleriyle baş başa bırakması, esnafı muhtaç duruma düşürmesinin tek sebebi Van ve Erciş halkının seçimlerde AK Parti'ye gereken dersi vermesinden kaynaklanmaktadır. CHPolarak bizler iktidara hazırız. AK Parti'nin vatandaşın yakasından düşmesini sadece CHP olarak bizler gerçekleştireceğiz" dedi

Daha sonra seçimlere geçildi. Tek başkan adayının bulunduğu seçimlerde 60 delegeden 40'ı oy kullandı. Seçimde kullanılan tüm oyları alan Cafer Uslubaş güven tazeleyerek 6. kez CHP Erciş İlçe Başkanlığı'na yeniden seçildi. Yapılan seçim sonucu Yönetim Kurulu üyeliklerine Adnan Aladağ, Işık Avcı, Şahin Efendioğlu, Neslihan Demircioğlu, Bahattin Meydan, Soner Çakır, Faruk Taşdöken, Mustafa Ayçil, Çetin Göngür, Feridun Ünal, Turan Keleş, Vedat Yüzbaşıoğlu, Bülent Zorlu, Ömer Faruk Tarhan, Yunus Çilingir ileAhmet Aksu getirildiler. Seçimlerde ayrıca, İl Kongre Delegeliklerine Cafer Uslubaş, Mustafa Ayçil, Salih Avcı, İsmet Demir ile Hikmet Çiftçi seçildi Seçimlerin ardından, üyelere hitap eden bir teşekkür konuşması yapan CHP Erciş İlçe Başkanı Cafer Uslubaş, geçmişte olduğu gibi, yeniden göreve seçilme onur ve gururunu yaşadığını belirtti.

Başkan Uslubaş, yeni yönetimiyle birlikte partisine ve ülkeye hizmet ederek, mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Kongreye CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, CHP İl Başkan Yardımcıları Taner Coşkun, Feyat Erbek, Memet Kurukçu ile Van İl Yönetim Kurulu üyeleri Nizam Şen, Necat Yeşilova ile partililer katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile