CHP Gençlik Kolları Açıklama Yaptı:

CHP Gençlik Kolları Açıklama Yaptı:

CHP Gençlik Kolları üyeleri teröre dur demek için bir araya geldi. Gençler, terör konusunda hükümeti eleştirdi.

Cumhuriyet Meydanında yapılan basın açıklamasında, CHP Gençlik örgütünden sorumlu Başkan Vekili Emeç Aksoy, ülkenin ciddi sıkıntılardan geçtiğini, emperyalist baskıların giderek yoğunlaştığını söyledi.

Aksoy, “Aydınlanma ve Çağdaşlaşma düşmanları bu gün yine işbaşındalar .Aydınlanmaya ,Çağdaşlaşmaya karşı mücadele içindeler. Eğitimde milyonlarca genç ,ilköğretimden üniversiteye kadar Kindar dindar nesil yetiştirme uğruna kaos içindeler 4+4+4 sistemiyle Tüm okulları İmama hatip leştirmeye çalışıyorlar .Amaç akıl ve bilimsel eğitimden uzaklaştırılarak eleştirmeyen, düşünmeyen,yorumlamayan gençlik yetiştirmek. Binlerce genç üniversite kapılarında sınav stresinden sonra girebilirse, barınma sorunuyla karşı karşıya kalmakta perişan olmakta. YÖK ucubesiyle Üniversiteler Açık cezaevine dönüşmüş hakkını arayanlar disiplin suçlarıyla üniversitelerden uzaklaştırılmakta. Bu kaos da birde Türk devrim Tarihi dersleri kaldırılmak istenmektedir. Bunun Amacı Emperyalizmin ilk yenilgisi ve ezilen halkların örnek aldığı Türk kurtuluş ve devrim tarihi genç nesiller tarafından bilinmemesi ve öğrenilmemesini sağlayarak yetiştirmek. Gençlerin, Kurtuluş Savası ve Atatürk Devrimleri unutturulmak istenmektedir.” diye konuştu.

“SIFIR SORUNDAN, SIFIR KOMŞUYA VARILIR”
Gençlik Kolları İl Saymanı Emrah Özğan ise, 30 yıldır kan akıtan terör örgütünü durdurmanın tek yolunun, emperyalizme geçit vermemek olduğunu ifade etti.

Özğan “Terör belasından kurtulmanın yolu emperyalizme karşı tüm bölge halklarının ortak mücadelesiyle mümkündür. Büyük Orta Doğu ve Kuzey Afrika eş başkanlarının yönetiminde bu mümkün değildir. Komşularımızla sıfır sorundan, sıfır komşuya varılır. Amerikanın ve diğer emperyalist güçlerin kılavuzluğuyla bu maşa terör örgütüyle mücadele edilmez. Acz içinde Abi Barzani’den yardım istenir. Ortadoğu bataklığında yalnız kalınır.” ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile