CHP Genel Baskan Yardimcisi Agbaba, Çorum'da Basin Toplantisi Düzenledi Açiklamasi

'Iktidarimizda yapacagimiz ilk sey, siyasi etik yasasini çikarmak olacak. Liyakata dayali bir sistem kuracagiz. KPSS disinda ise yerlestirme olmayacak. Bunu insallah yerel yönetimlere de yayacagiz. Mülakat sistemini kaldiracagiz'

CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, "Iktidarimizda yapacagimiz ilk sey, siyasi etik yasasini çikarmak olacak. Liyakata dayali bir sistem kuracagiz. KPSS disinda ise yerlestirme olmayacak. Bunu insallah yerel yönetimlere de yayacagiz. Mülakat sistemini kaldiracagiz." dedi.

Agbaba, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlama etkinliklerine katilmak üzere geldigi Çorum'da partisinin il baskanliginda basin toplantisi düzenledi.

Partililerin bayramini kutlayan Agbaba, "Atatürk'ün kurdugu Diyanet Isleri Baskanliginin Baskani bugün yine Atatürk'ü anmamis. Çok da iyi etmis. Atatürk'ün onun gibi bir insanin anmasina ihtiyaci yok ancak bu ülkenin kurucusu, kurtaricisi, bagimsizligimizi, ezanlarin okunmasini borçlu oldugumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün hutbelerden çikartilmasini kinadigimizi söylemek istiyoruz. Su anki Diyanet Isleri Baskani siyasetin adeta emir eri olmus, onlarin kiliçligini yapan bir sahsiyet. Maalesef Diyanet Isleri Baskani, Diyanet Islerini Diyanet Isleri gibi yönetmiyor, AKP'nin din bürosu gibi yönetmeye çalisiyor. Onu da buradan kinadigimizi söylemek istiyorum." ifadelerini kullandi.

Türkiye'de Atatürk'ün unutturulmaya çalisildigini iddia eden Agbaba, "Ancak her yil 29 Ekimlerde, 10 Kasimlarda, farkli zamanlarda Türkiye'de en çok ziyaret edilen yer, Anitkabir. Bugün tedbir almislar, basin mensuplarinin görüntü almasina izin vermemisler. Hangi sebeple? Pandemi sebebiyle. On binlerce insan giriyor, onlardan hastalik bulasmiyor, görüntü alacak basin mensuplarini içeri sokmuyorlar. Bunun sebebi ise coskulu kalabalik görüntünün kamuoyuna yansimamasidir. Bunu kim yapiyor? Maalesef Atatürk'ün kurdugu ordunun bakani olan Hulusi Akar yapiyor. Hulusi Akar, Türk Silahli Kuvvetleri açisindan büyük bir talihsizlik. O da tamamen Recep Tayyip Erdogan'in emir eri gibi davranan ve haddini bilmeyen biri. Medya mensuplarinin Anitkabir'e alinmasina izin vermiyor. Bunlarin hepsinin çözülecegi günler yakindir. Atatürk'ü tekrar insanlar istedikleri coskuyla kutlayacaklardir. Zaten yasaklandikça halk kutlamaya basladi." diye konustu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nu hedef gösterdigini ileri süren Agbaba, söyle devam etti:

"Bu ülkede Türkes, Erbakan, Demirel, Menderes, Inönü, Mesut Yilmaz, Çiller geldi ama bu kadar seviyesiz, kendi iktidari için ülkeyi yakmaktan dahi çekinmeyen bir siyasetle ilk kez karsilasiyoruz. Resmen bir iç savas, Kemal Kiliçdaroglu'na saldiri çagrisi var. Buradan söyleyelim; Çubuk'taki saldirinin azmettiricisi belli. Çubuk'taki saldiriyi azmettiren Recep Tayyip Erdogan'dir. Kemal Kiliçdaroglu'nun linç girisiminde bulunulmasinin azmettiricisi Recep Tayyip Erdogan'dir. Düsünün ki bir siyasi partinin genel baskaninin canina kasteden bir saldiri sonucu kayip yasansa, dünyada sokaga çikamayiz. Yazik bu ülkeye, bu ülkenin 100 yillik demokrasi birikimine, barisina, kardesligine. Iktidarda kalmak için her yolu mubah sayan siyasetle karsi karsiyayiz. Adete mafya babasi gibi, çete lideri gibi biriyle karsi karsiyayiz ancak biz onun bu sözlerine alet olmayiz. Bir çatisma çikararak, kaos yaratarak bir seçim hesabi var. Ona da alet olmayacagimizi söylemek istiyoruz ama ondan da korkmuyoruz. Biz Kuvayimilliye geleneginden gelen, padisahin karsisinda diz çökmemis, yedi düvele meydan okumus bir partinin mensuplariyiz."

Agbaba, CHP iktidarinda sorunlara çözüm üreteceklerini belirterek, "Iktidarimizda yapacagimiz ilk sey, siyasi etik yasasini çikarmak olacak. Liyakata dayali bir sistem kuracagiz. KPSS disinda ise yerlestirme olmayacak. Bunu insallah yerel yönetimlere de yayacagiz. Mülakat sistemini kaldiracagiz." açiklamasinda bulundu.

Toplantiya CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP Il Baskani Mehmet Tahtasiz ile partililer katildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile