CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Gündemi Değerlendirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Gündemi Değerlendirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve parti yönetimi ile birlikte CHP Malatya İl Binasında kameraların karşısında geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhuriyet Gazetesi’ne düzenlenen operasyonu eleştirdi.

Cumhuriyet Gazetesi’nin FETÖ ve PKK’ya destek vermekle suçlandığını ifade eden Ağbaba, “Kimi 75 yaşında kimi 80 yaşında yazarları cezaevine atıldı. Şimdi eğer basında FETÖ’cü arıyorsan havuz medyasına bakacaksın, kendi yandaşlarına bakacaksın. Açacaksın gazeteleri arşivine bakacaksın FETÖ’yü kim övmüş? Hangi yazar övmüş? Hangi başyazar övmüş? Hangi gazete ‘AKP FETÖ’yü kurtardı’ diye manşet atmış ona bakacaksın. Cumhuriyetin toprağında FETÖ’cü yetişmez Cumhuriyetimizin toprağında PKK’lı yetişmez. Ama bunları arıyorsan her gün seni manşet yapan her gün yalan haberlerle ünlü gazetelere bakmak yeterli köşe yazarlarına bakmak yeterli” diye konuştu.

FETÖ ile ilgili tek mücadele edilmeyen yerin siyaset olduğunu tekrarlayan Ağbaba, “Her yerde FETÖ’cü var bir tek nerede yok FETÖ’cü siyasette yok, akıl alır gibi değil. Bana cevap veriyorlar, ben de buradan, ‘hodri meydan’ diyorum kardeşim ‘hodri meydan’ madem iş adamında abi, abla var, madem kandın örgütlerinde var, madem polisinde, askerinde var bunları getiren siyaset kurumunda da var. Buradan açık çağrı yapıyorum, bana laf yetiştireceğinize Malatya’da ki siyasetteki ağabey, abla kim? Onun hesabını verin. Siyasetteki ağabeyler, ablalar kim? Diyorum ki bazı FETÖ’ye finansal destek vermiş iş adamlarına, Hodri meydan. Araştırılsın Malatya içinde söylüyorum biz afiş asmakta zorlanırken, afişe para bulmakta zorlanırken, billboard kiralayamazken, AKP bütün billboardları, bütün binaları afişle donattı. Bunu kaynağı nerede kardeş? Bunun kaynağı nerede adam gibi çık açıkla” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile