CHP Genel Baskan Yardimcisi Ahmet Akin Açiklamasi

CHP Genel Baskan Yardimcisi Ahmet Akin Açiklamasi

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Ahmet Akin, 6 Eylül Balikesir’in Kurtulusu dolayisiyla yayinladigi mesajinda, “Bugün, Kuva-yi Milliye’nin Baskenti Balikesirimizin her bir evladinin, kurtulus mücadelesinde canini ortaya koyan, cennet vatanimizi bize miras birakan kahraman atalarimizla bir kez daha gururlandigi gündür” degerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Ahmet Akin, 6 Eylül Balikesir’in Kurtulusu’nu yayinladigi mesajla kutladi. CHP’li Akin, mesajinda su ifadelere yer verdi:

“101 yil önce cennet vatanimizin bagimsizlik mücadelesinde verdikleri destansi mücadeleyle Kuva-yi Milliye’nin Baskenti ünvanini Balikesir’imize kazandiran kahraman atalarimizin haklari ödenmez. Evladi olmaktan büyük gurur duydugum Balikesirimiz, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülügünde özgürlügü, bagimsizligi, topragi ve bayragi için canini ortaya koyan Türk Milleti’nin yazdigi Kurtulus Savasi destanina kahramanliklariyla omuz verdi. Balikesirli kahramanlarimiz, Çanakkale, Inönü, Sakarya, Dumlupinar’da ve vatanin dört bir yaninda oldugu gibi Kuva-yi Milliye’nin bas sehri Balikesirimiz’de de söz konusu vatan topragi oldugunda sehit düsmekten gözünü dahi sakinmayacagini tüm dünyaya göstermis oldu. Yigit atalarimiz 6 Eylül 1922’de her bir parçasi için canlarini ortaya koyduklari kiymetli topraklarimizdan düsmanlari söküp atti.

‘Bagimsizlik destani yazdilar’

Bütün Balikesirliler’in gururlandigina dikkat çeken CHP’li Akin, sunlari dile getirdi:

“Bugün, Kuva-yi Milliye’nin Baskenti Balikesirimizin her bir evladinin, kurtulus mücadelesinde canini ortaya koyan, cennet vatanimizi bize miras birakan atalarimizla bir kez daha gururlandigi gündür. Milletimizin bagimsizlik ve özgürlük destanini yazan basta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, vatan topraklarinin kurtarilmasi yolunda canlarini feda eden Aziz Sehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle aniyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de hassasiyetle takip ettigi Balikesirimizin kurtulusunun 101’inci yildönümünü gururla ve minnetle kutluyorum, kiymetli hemserilerime saygi ve sevgilerimi iletiyorum. Kuva-yi Milliye’nin Baskenti Balikesirimizin Kurtulus Günü kutlu olsun.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile