CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Türkiye siyasetini değiştirmek için yola çıktıklarını belirterek, "Koalisyonu, sonuca odaklı değil, sürece odaklı yürütmemiz gerekiyor" dedi.

Böke, Ramazan Bayramı dolayısıyla geldiği Arsuz ilçesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet eden Böke, burada yaptığı konuşmada, iktidarda ya da muhalefette, ülkedeki sorunlarının çözümünün kendilerine verildiğini ileri sürdü.

Selin Sayek Böke, "Bizler bu sorumluluğun bilinciyle hareket ediyoruz. Biz seçim öncesinde de şunu yaptık. Negatif, olumsuz, bizi birbirinden ayıran, ayrıştıran söylemler yerine, bizi bir araya toplayan söylemler üzerinden konuşalım dedik. Yani CHP bu söylemlerle hak ettiği sonucu almamış olabilir ama esasında şunu da çok net gördük, öncelikle bizim seçmenimiz de dedi ki; 'Biz çok rahatız çünkü bu işi yapacağını bildiğimiz ve çözüm önerileriyle ortaya çıkmış bir CHP var" diye konuştu.

Türkiye'nin ihtiyacının belli olduğunu anlatan Böke, "Bunların içerisinde de yapılması gerekenler, dış politikamızın değişmesi, ekonomi politikalarımızın farklılaşması gerekiyor. Koalisyonu sonuca odaklı değil, sürece odaklı yürütmemiz gerekiyor. Barış, demokrasi, özgürlük, eşitlik ve birbirimizi dinlememiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Böke ziyaretlerinde, vatandaşların sorunlarını da dinledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile