Chp Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş Çadırkent Yangınlarını Uludere Olayına Benzetti

Son günlerde Suriye Mültecilerin barındığı kamplarda çıkan yangınların ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, çadır kentlerde incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.

Akçakale Süleyman Şah çadır kentini ziyaret edecek olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, çadır kentlerde meydana gelen yangınların hepsinin bir soruşturma konusu olduğunu ancak bunların tıpkı Uludere olayı gibi üzerinin kapatıldığını söyledi.

Dün akşam Şanlıurfa’ya gelen ve Akçakale’de 27 bin Suriyeli mültecinin barındığı Süleyman Şah çadır kentini ziyaret edecek olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hurşit çadır kentlerde meydana gelen yangınların birer soruşturma konusu olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Ama ne yazık ki bunların hepsi kapatılıyor. Türkiye’deki bir ok diğer olay gibi tıpkı Uludere olayında olduğu gibi kapatılıyor. Eğer çadır kentlerde mültecilerin yaşadığı ya da geçici sığınmacıların yaşadığı yerlerde olaylar çıkıyorsa ki benim Urfa ziyaretimin temel amacı budur. Burada ciddi sorunlar var demektir. Bu insanlar, hayatlarını kurtarabilmek için Türkiye topraklarına sığınmışlardır. Zaten büyük bir faciadan kaçmışlardır. Şimdi öyle anlaşılıyor ki hükümet bunların can güvenliğini, rahatını, huzurunu burada da sağlayamıyor. Sözde kaçak elektrikten sorunlar ve kazalar çıkıyor. Ya da nargileden çıktığı söyleniyor. Niye o kampta nargile var? Niye kampta kaçak elektrik var. Niye kamplarda sıklıkla vukuatlar oluyor? Niye kamplarda çeşitli olaylar çıkıyor? Bunların hepsi aslında soruşturma konusudur. Ama ne yazık ki bunların hepsi kapatılıyor. Medyadan ve kamuoyundan saklanıyor.”

“AKÇAKALE SURİYELİ SİLAHLI MUHALİFLERİN GEÇİDİ HALİNE GELDİ”

Kampların durumlarının genel anlamda iyi olmadığına işaret eden CHP’li Güneş, Akçakale’nin tıpkı Hatay Apaydın kampı gibi sorunlar yaşadığını ve Akçakale’nin Suriyeli silahlı muhaliflerin geçidi haline geldiğini vurguladı. Güneş, “bu kampların durumu iyi değil. Yani sadece Hatay’daki Apaydın kampı sorun değil. Orada zaten Suriyeli silahlı muhaliflerin komuta merkezi vardı. Bugün öyle anlıyoruz ki Urfa adeta bir Hatay’a dönüş vaziyette. Yine Akçakale Suriyeli silahlı muhaliflerin geçidi haline gelmiş durumda. Gerek Ceylanpınar’da gerek Akçakale’deki kamplarda ve sığınma yerlerinde sıklıkla olaylar çıkıyor. Bunlar kamuoyunun duyması gereken ve aynı zamanda hükümetin önlem alması gereken konular. Geçiştirilmemesi, kapatılmaması, savsaklanmaması gerekiyor. Bizde Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunları izliyoruz” dedi.

“ÖLDÜRÜLEN 3 KİŞİNİN TERÖRİST OLMASI ÖNEMLİ DEĞİL FRANSIZ İSTİHBARATININ BUNU ÇÖZMESİ GEREKİYOR”

Paris’te PKK Kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in öldürülmesine ilişkin açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Güneş, “Fransız İstihbaratının bir an önce bunu aydınlatması gerekiyor. Nihayetinde bir cinayettir. 3 kişi öldürülmüştür. Bu üç kişinin terörist olması yahut olmaması fark etmez. Fransız yetkilileri tarafından bunun aydınlatılması gerekir. Sanırım bu konuda da Türkiye gerekli çalışmaları başlatmış bulunuyor ” ifadelerini kullandı.

“ÖCALAN’A TELEVİZYON VERİLMESİ BİR ADALETSİZLİK DOĞURMUŞTUR” İmralı’da bulunan terörist başı Abdullah Öcalan’a televizyon verilmesi konusunda CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş Öcalan’a televizyon verilmesinin diğer mahkumlar açısından bir adaletsizlik doğurduğunu söyledi.

CHP’li Güneş, “CHP olarak bizim bu konuda özel olarak ne düşündüğümüz önemli değil. Eğer Türkiye’de mahkumlara televizyon sağlanıyorsa bütün mahkumlara sağlanması gerekir. Sağlanmıyorsa hiçbir mahkuma sağlanmaması gerekir. Mahkûmların hepsi eşittir. Ben mahkumlara televizyon verilmesin diyemem. Ancak terörist örgütünün başındaki Abdullah Öcalan’a özellikle televizyon verilmesi diğer mahkûmlar açısından bir adaletsizlik doğurmuştur” dedi.

Son olarak PKK tarafından kaçırıldıktan kısa bir süre sonra serbest bırakılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün Fransa’da öldürülen PKKLI Sakine Cansız’ın ailesini ziyaret etmesini değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş şöyle konuştu; “bu konuda Genel başkanımız Kılıçdaroğlu Çin’den bir açıklama yaptı. Cumhuriyet Halk Partisinden daha üst düzeyde bir açıklama yapılamaz. Kendisi gelince bu konuyla ilgilenecek” Daha sonra Şanlıurfa’nın çiğ köftesini ve meşhur şıllık tatlısını yiyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit güneş partililerle bir süre sohbet etti.

CHP ŞANLIURFA İL BAŞKANI FERHAT KARATAŞ’TAN AÇIKLAMA CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş’in ardından açıklamada bulunan CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş ise çadır kentlerde çıkan yangınların tedbirsizlikten ve ilgisizlikten meydana geldiğini söyledi.

CHP İl Başkanı Karataş, “bunlar önlem alınarak yapılmalıydı. Bu kadar yoğun bir yerde yangın olması kuvvetle muhtemeldir. Bunun önceden düşünülmesi gerekiyordu. Onlar mağdur insanlar ve Türkiye’ye sığınmışlar yazık oluyor. Onların güvenliklerini sağlamak tabi ki yetkililere düşüyor. Demek ki bir dikkatsizlik ve tedbirsizlik var ” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile