Törende konuşan Karakaş, Atatürk'ün öğretmelere "Sınıfta kapalı kalmayın, halka gidin, halkla birlikte olun" dediğini hatırlattı.
CHP'nin de bunu yapması gerektiğini ifade eden Karakaş, halk partisi olduklarını, insanların eşitliğini, özgürlüğünü savunduklarını, toplumun dayanışma ve barış içerisinde yaşamasını istediklerini anlattı.
Karakaş, "Ama Türkiye'de eşitsizlikler çok büyük. En büyük eşitsizlik de Türkiye'de kadınla erkek arasında. Atatürk, kadınlara seçme-seçilme hakkını verdiği zaman parlamentoda bulunan kadın sayısı, Finlandiya'dan sonra dünyada ikinci sıradaydı. Ama bugün sonlardayız" dedi.
Türkiye'de 2 milyon 700 bin kadının okuma-yazma bilmediğini ve bunun halledilmesi gereken acil bir konu olduğunu dile getiren Karakaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çoğu kadınımızın ilkokul diploması yok. Erkeklerin ise sadece yüzde 1,4'ü okuma yazma bilmiyor. Kadınlarda oran yüzde 7 civarında. İktidarlar, gerçekten eşitsizliklere karşıysa bu da en büyük eşitsizliklerden biri. Kadın erkek eşitliğini programına almış olan bir partiyiz. Kadınların da erkekler gibi aynı eğitim düzeyine gelmesini istiyoruz. Kadınların da iş hayatına aynı eşitlik içerisinde istedikleri zaman katılmasını istiyoruz. Çünkü imkan yok, ev işleri var, eğitim yok, meslek öğretimi daha zayıf. Bunları kaldırmak bizim önemli bir politikamız."
Karakaş'ın konuşmasının ardından sonra söz alan ve okuma-yazmayı yeni öğrenen yaşlı bir kadın İstiklal Marşı'nı okudu.
Törene CHP İstanbul İl Başkanı Yardımcısı Mustafa Ataş, Fatih CHP İlçe Başkanı Bülent Sülek, CHP Kadın Kolları Başkanı Arzu Büyüksoy, CHP İl Kadın Kolu Başkan Yardımcısı Ayşegül Okumuş Görgü ile çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, okuma-yazma öğrenen bazı kursiyerlere sertifikalarını vererek, kadınlardan kendilerini daha çok geliştirmelerini istedi.