Chp Genel Başkan Yardımcısı Özyürek Aydın'da

Chp Genel Başkan Yardımcısı Özyürek Aydın'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, CHP Aydın İl Başkanlığı için üç adayın yarıştığı kongre de partisinin Aydın İl Kongresi'ne katılmak üzere Aydın'a geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 559 delegenin oy kullanacağı CHP Aydın İl Kongresi'ne partililer yoğun ilgi gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, CHP'li bazı belediye başkanları kongrede yerlerini aldı. Adaylık için yarışan 3 adayın listelerinde eksik isim ve soyadlarının yanlış yazılmasından dolayı listeler tekrar basına gönderildi.

CHP Aydın İl Başkanlığı için mevcut Başkan Tunç Aytur, Ahmet Öztürk ve Hikmet Saatçı yarıştı. Seçimler öncesi adaylardan Hikmet Saatçı, kongreye gelenlere ücretsiz ekmek arası köfte dağıttı. Aydın Emniyet Müdürlüğü olası olumsuzluklara karşı kongre salonu ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Kongre nedeniyle çevik kuvvet ekipleri ve ihtiyaç olması halinde görev alacak takviye kuvvetler Atatürk Kapalı Spor Salonu çevresinde park edilen otobüslerde bekletildi. Bu arada salon girişinde içeri giren
herkes aramadan geçirildi.

Divan Başkanlığı'na CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek getirildi. Kongrenin açılışında konuşan Özyürek, AK Parti'ye 'Hodri Meydan' okuyarak partililerin de çok çalışmasını istedi. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek şunları söyledi: "29 Mart yerel seçimlerinde Aydın'da elde ettiğimiz başarı hepimize ağır sorumluluklar yükledi. Bunun gereğini yapacağız. Milletin önüne sandık geldiği gün Aydın'da CHP'nin birinci parti olacağına inancım tam. Mayıs ayında Büyük Kurultayı yaparak yeni bir
inançla yolumuzu devam edeceğiz"

AK Parti iktidarının ülkeye ve ülke insanına her geçen gün zulüm ettiğini öne süren Mustafa Özyürek şöyle konuştu: "AK Parti ülkenin başında olduğu süre içerisinde ülkede refah, huzur, birlik ve beraberlik ortadan kalkmıştır. Türkiye sıkıntılar ülkesi halini almıştır. 72 milyon insanın büyük bir bölümü bir avuç yandaşa rantiyeciye çalışır duruma getirilmiştir. Yoksulluk ve açlık sınırı içinde ezilen ülke insanını müreffeh göstererek AK Parti prim yapmaktadır."

Yasa dışı uygulamalarla ülkede yargıyı siyasallaştıran hükümetin esas amacının hukuku ortadan kaldırmak olduğunu da öne süren Mustafa Özyürek, sözlerine şöyle devam etti: "Çağ dışı ve geçmişte sayısız örnekleri olan uygulamalarla başlatılan hukukun yara alması bugün hızını artırarak siyasallaşmaya kadar gelinmiştir. AKP zihniyeti ve bu partinin Başbakanı Erdoğan'ın amacı hukuk devletini ortadan kaldırmak, ülkeye korku ve dikta rejimini kazandırmaktır. Ama başarılı olamayacak. CHP iktidara gelecektir.
Herkes ayağını denk alsın. İster vali, isterse kaymakam olsun herkesten hesap sorulacaktır."

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise, "Biz önümüzdeki genel seçimlerde hepinizin önünde birinci parti olacağımıza dair söz veriyorum. Tabii ki bu sözü verirken partililer olarak çok iyi çalışmamız gerekiyor. En büyük seçim propagandamız; iş, aş ve istihdam olacaktır" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile