CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Açıklama Yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ''Anayasa Uzlaşma Komisyonu benzeri, Kürt sorunu odaklı bir komisyon kurulmasını öneriyoruz'' dedi.

Tanrıkulu, Ergani ilçesine bağlı İncehıdır köyünde intihar eden Eğitim Fakültesi mezunu Mustafa Kaya'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Burada gazetecilere açıklama yapan Tanrıkulu, demokratik açılım konusunda hükümetin yeni bir yol haritası açıklamadığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in böyle bir programın olmadığını söylediğini aktaran Tanrıkulu, hükümetin mecliste bu sorunla ilgili ne yapmak istediğini açıklaması gerektiğini ifade etti.

Sorunun, TBMM'de çözülecek bir sorun olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, şöyle konuştu:

''Muhatap meclistir. Bu mesele siyasal bir meseledir. Hükümetin mecliste bir mutabakata varması, 4 siyasi partiyle uzlaşı arayışına girmesi lazım. Anayasa Uzlaşma Komisyonu benzeri, Kürt sorunu odaklı bir komisyon kurulmasını öneriyoruz. Komisyonun içinde her siyasi partiden 2 milletvekilinin yer alması lazım. Bu komisyona paralel her siyasi partinin önerdiği 3'er kişiden oluşan toplam 12 kişilik akil adamlar heyeti oluşsun. Her 2 heyet de eş zamanda çalışsın ve bu sorun konusunda siyasi partilerin görüşlerini ortaklaştırmaya çalışsın.''

Atanamayan öğretmenler konusuna da değinen Tanrıkulu, 300 bine yakın ataması yapılmayan öğretmen bulunduğunu kaydetti.

Mustafa Kaya'nın atanamadığı için intihar ettiğini öne süren Tanrıkulu, ''Bugün bunun için buraya geldim. Atanmayan öğretmenlerin sorunu halen çözülmemiş olması hükümetin ayıbıdır. Bu kaçıncı intihar oldu. Daha kaçını bekleyeceğiz. Bir an evvel bu sorunun çözülmesi lazım'' dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile