Chp Genel Başkan Yardımcısı Tekin'in Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Bedel ödenecekse, başta sayın genel başkanımız ve buradaki arkadaşlarımızın tamamı demokrasi için, özgürlük için bedel ödemeye hazırız" dedi.

CHP Genel Başkan yardımcıları Gürsel Tekin, Faik Öztrak ve Yakup Akkaya, partilerinin Kırklareli İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Basına kapalı olarak yapılan toplantıda 28 Eylül Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla yapılacak "Çiftçi mitingi"nin görüşüldüğü öğrenildi.

Tekin, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Lüleburgaz'da yapılacak olan mitingde sadece çiftçinin sorunlarını değil, aynı zamanda Türkiye'nin geleceğiyle ilgili sorunların da konuşulacağını söyledi.

Tüm vatandaşları mitinge davet eden Tekin, şöyle konuştu:

"Bu gidişattan ben de rahatsızım diyen her vatandaşımız miting alanında olmalı. Sesimizi ancak böyle yükseltebiliriz. Çok güzel bir deyim var, 'Her gün baktığınız ağacın ne kadar büyüdüğünü fark edemezsiniz '.AKP İktidarının son 3, 4 yılının ne kadar tehlikeli bir boyuta geldiğini satır aralarında görmeye imkanınız olmayabilir. Sivil toplum örgütleri sindirildi. Sendikalar susturuldu. Gazeteler, televizyonlar hapsedildi. Şu anda gazeteleri açtığınızda bir kaç gazete hariç, bütün gazeteler tek merkezden çıkmış gibidir. 12 Eylül döneminde bile bu kadar kontrol altına alınabilmiş değildir."

Tekin, "bilim yuvaları" olarak nitelendirdiği üniversitelerin susturulduğunu savunarak, "Başbakan herkesi sindirebilir. Başbakan herkesi korkutabilir. Biz kefen de giymeyiz, bedel ödenecekse, başta sayın genel başkanımız ve buradaki arkadaşlarımızın tamamı demokrasi için, özgürlük için bedel ödemeye hazırız. Bizi asla korkutamazsın Başbakan. Avrupa'da yolsuzlukta birinci, dünyada ikinciyiz. Ne kadar olumsuzluklar varsa neredeyse dünya birincisiyiz. Bu kabul edilebilir bir şey değil" diye konuştu.

Hükümeti eleştirerek, demokratikleşme paketine de değinen Tekin, şöyle devam etti:

"Önümüzde ki günlerde Başbakan, sözde demokratikleşme paketi açacak. O bir demokratikleşme paketi değil, AKP'leşme paketidir. Muhalif olabilecek odalar, sendikalar ne varsa susturuldu, sindirildi. Ana muhalefet ya da parlamentoda görev yapan arkadaşlarımızın bilimsellikle ilgisi olmayan dünyada bilimden uzak bir 4+4+4 Eğitim Sistemi'ne demokratik tepkilerini gösterdikleri için 30 milletvekili arkadaşımıza dava açılmış.

30 tane değil bütün CHP'lilere de dava açın, bu bize vız gelir. Geldiğimiz nokta iyi kavranmalı. Eğer millet adına seçilmiş milletvekilleri Türkiye'de olup bitenlerle ilgili kendisini ifade edemiyor, ifade ettiğinde ceberut bir yargı sistemi ile karşı karşıya kalıyorsa benim oda başkanımın, sendika başkanımın, üniversitedeki öğrencimin durumunun ne kadar vahim olduğunu düşünün."

-Gezi Parkı odaklı gelişmeler

Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak vatandaşları tahrik ettiğini ileri sürerek, toplumsal dokunun bozulmaya, insanların ötekileştirilmeye çalışıldığını savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinin partisinin hukukçuları tarafından incelendiğini anlatan Tekin, şunları kaydetti:

"Her insan yanlış cümleler kullanabilir. Sayın Başbakanın kullandığı cümleleri herhangi gibi bir gelişmiş ülkede kullanılsa Başbakanı tutuklarlar. Ruh hali yerinde değildir diye dava açarlar, ya da tutuklarlar. Balkona çıkacaksın diyeceksin, sonra çıkacaksın kendi partililerine, yakıp yıkanların karşısında diyeceksiniz. Bu bir akıl tutulması.

Devleti yöneten bir Başbakanın bu kelimeleri kullanması hepimizi ürpertiyor ve korkutuyor. Bu ne demektir. Bir kere yakıp, yıkma diye bir şey yok. Yakıp, yıkma varsa devletin kurumları var, gerekeni yapacak. Sen devletin kurumlarını bypass ediyorsun. Şimdi gençler siz gerekeni yapın, pısırık durmayın cümleleri Türkiye'de sarf edilmiş cümleler değildir. İlk kez böyle cümleler sarf ediliyor. Bu çok tehlikeli."

Bir gazetecinin "Türbanlı vatandaşların partinize kaydıyla ilgili tüzük değişikliği olacak mı?" sorusu üzerine Tekin, öldürülen ve intihar eden kadınların sayısına ilişkin bilgi vererek, "Geçen ay sadece 147 cinayetten 121'inde kadınlar hayatını kaybetmiş. Yine intihar eden 37 kişiden 17'si kadın. Hani kadın kadın diyorlar ya. 13 tanesi şiddetten hayatını kaybetmiş. Bu yargıya intikal etmiş kısmıdır. Bir de bunun intikal etmeyen kısmı var. Önce kadınların asli sorunlarıyla ilgilenelim" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da, halkın en çok sıkıntı çeken kısmının tarım kesimi olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin çok önemli bir dönemeçten geçtiğine işaret eden Öztrak, Trakya üreticisinin hayvancılık ve ayçiçeği ödemeleri konusunda yaşadığı sorunlara değindi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ise Türkiye'de sorunun insan hakları sorunu olduğunu belirterek, sorunları kamuoyuna duyurmak için birlikte hareket etmek gerektiğini vurguladı.

Tekin, açıklamasının ardından Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ı ve esnafı ziyaret etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile