Chp Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Kadınla erkeğin bir arada olduğu, kadın ve erkeğin cinsiyet üzerinden birbirini tarif etmediği, kadınla erkeğin birlikte dayanışma içerisinde olduğu yaşama kültürü, çağdaşlığın en önemli simgesidir" değerlendirmesini yaptı.


Tezcan, yazılı açıklamasında, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut'un "Kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum. İnşallah bu yanlışlık önümüzdeki dönem içinde düzeltilecek" şeklinde ifadeleri olduğunu belirtti.

AK Parti yetkililerinin, karma eğitimi kaldırmak ve bununla ilgili kamuoyu oluşturmak niyetinde olduğunu ileri süren Tezcan, "AKP, Sadık Yakut eliyle yeni bir kılavuz tartışma başlatmıştır. Bir uygulamayı başlatmadan önce, kılavuz tartışma ortaya atıp, o tartışma çerçevesinde de halkın nabzını ölçüp buna göre pozisyon almak, AKP'nin en bilindik yöntemlerinden biridir" iddiasında bulundu.

Karma eğitimin, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli kazanımlarından biri olduğunu savunan Tezcan, şöyle devam etti:

"Kadınla, erkeğin bir arada olduğu, kadın ve erkeğin cinsiyet üzerinden birbirini tarif etmediği, kadınla erkeğin birlikte dayanışma içerisinde olduğu yaşama kültürü, çağdaşlığın en önemli simgesidir. İlkokuldan itibaren kız ve erkek çocuklarımızı birbirlerinden korkan, ürken ve birbirlerini cinsel malzemeden başka bir şey görmeyen bir anlayışa teslim etmek isteyen yobaz kafalar, karma eğitime karşı çıkabilir. Bu çerçevede, geldiği ilk günden bu yana AKP'nin kadına bakışının, karma eğitim tartışmalarında hangi noktaya geldiği gözler önüne serilmiştir. Şimdi hem AKP'ye, hem Sadık Yakut'a, hem Başbakana hem de bu sevda içerisinde olanlara soruyorum, Karma eğitim tartışmalarından sonra ne gelecek? Mesela karma TBMM'yi, karma hastaneleri, karma bankaları, karma fabrikaları kaldırmayı planlıyor musunuz?"

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile