CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Gündeme Iliskin Sorulari Yanitladi Açiklamasi

'Dürüst ve namuslu olan siyasetçi, ahlakli olan siyasetçi, halkina güven veren siyasetçi dogrulari her yerde her ortamda dillendirmek zorundadir, ben de bunu dillendiriyorum, bunu söylüyorum. Sorun var, evet. Bu sorun nerede çözülecek? TBMM'de çözülecek, bu kadar açik, bu kadar net' 'Bir yilda çözülecek sorunu çözemedin. Simdi kalkmis bana bir sürü laf ediyorlar. Istediklerini etsinler, yine söz veriyorum, bu ülkenin bütün sorunlarini çözmeye kararliyim, dostlarimizla beraber çözecegiz. Sorunlarla bogusan degil, nefes alan bir Türkiye'ye ihtiyacimiz var'

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Kürt sorununa iliskin, "Dürüst ve namuslu olan siyasetçi, ahlakli olan siyasetçi, halkina güven veren siyasetçi dogrulari her yerde her ortamda dillendirmek zorundadir, ben de bunu dillendiriyorum, bunu söylüyorum. Sorun var, evet. Bu sorun nerede çözülecek? TBMM'de çözülecek. Bu kadar açik, bu kadar net." dedi.

Kiliçdaroglu, Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanim Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen gaziler ve sehit aileleriyle kahvalti programi sonrasinda, gazetecilerin gündeme iliskin sorusunu yanitladi.

Kürt sorunu ve HDP ile ilgili açiklamalari, ayrica MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli'nin buna yönelik sözleri sorulan Kiliçdaroglu, her politikacinin samimi ve dürüst olmasi gerektigini söyledi. Kemal Kiliçdaroglu, söyle devam etti:

"Eger millete hizmet edeceksek, her politikacinin samimi ve dürüst olmasi lazim. Bu ülkenin sorunlari var mi? Evet, sorunlari var. Bu sorunlar kroniklesmis mi? Evet, kroniklesmis. Bugüne kadar çözülmemis mi? Evet, çözülmemis. Bir sorun varsa bu sorunu çözecek organ hangisi? TBMM. TBMM'den daha büyük bir güç yoktur. Milli Kurtulus Savasi'ni veren Meclis, bizim TBMM'dir. Dolayisiyla, 'Adres söyleydi, adres böyleydi, su sorun vardi, bu sorun vardi.' Türkiye'de dünya kadar sorun var. Biz sorunlardan korkmuyorum. CHP'nin Genel Baskani olarak da bütün millete açik ve net söylüyorum, sizin oylarinizdan çok sizin sorunlariniza talibim. Bu sorunlari, samimi ve dürüst olarak çözecegim. Bu ülkeye huzuru, bu ülkeye barisi birlikte getirecegiz. Dostlarimizla beraber getirecegiz. Yeter artik, bu millet bikti, kavgadan bikti. Açlik var, sefalet var, yoksulluk var. Ögrenciler mezun olmus yurt bulamiyorlar, yaptiklari tartismalara bak. Bu tartismalar Türkiye'yi kisir bir sürecin içine sokar. Dürüst ve namuslu olan siyasetçi, ahlakli olan siyasetçi, halkina güven veren siyasetçi dogrulari her yerde her ortamda dillendirmek zorundadir, ben de bunu dillendiriyorum, bunu söylüyorum. Sorun var, evet. Bu sorun nerede çözülecek? TBMM'de çözülecek, bu kadar açik bu kadar net. 'Öbür genel baskan sunu söylemis, su genel baskan bunu söylemis', o zaman o Sayin Genel Baskan'a söyleyelim, HDP'nin TBMM Baskanvekilligi yaptigi zaman el kaldirip söz istemesinler. Söz istiyorlarsa nasil istiyorlar? Biraz mantik olur. Söylediginiz seylerin mantigi olur, mantik çerçevesinde hareket edersiniz."

Hiç kimseyi düsmanlastirmak gibi bir niyetlerinin olmadigini ifade eden Kiliçdaroglu, ülkede 83 milyonun huzur içinde yasamasini istediklerini vurguladi. CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, sunlari kaydetti:

"Onu düsmanlastir, bunu düsmanlastir, kamplasma yap. Bu kadar dert varken bunlarin derdi mi yok? Çocuklar yataga aç giriyor. Sen 20 yildir Türkiye Cumhuriyeti'nde görev yapiyorsun, yönetiyorsun Türkiye Cumhuriyeti devletini. 20 yilda yurt sorununu çözemedin. Bir yilda çözülecek sorunu çözemedin. Simdi kalkmis bana bir sürü laf ediyorlar. Istediklerini etsinler, yine söz veriyorum, bu ülkenin bütün sorunlarini çözmeye kararliyim, dostlarimizla beraber çözecegiz. Sorunlarla bogusan degil, nefes alan bir Türkiye'ye ihtiyacimiz var. Sorunlariyla 'Nereye gidiyor bu memleketin hali?' diye sormayacak vatandas, o sorunlardan siyrilacak, görkemli, güzel, ahlakli, temiz bir siyaseti ve onun büyüttügü Türkiye'yi görecek. Hedefimiz bu."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile