CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Gazetecilerin Gündeme Iliskin Sorularini Yanitladi Açiklamasi

'(Cumhurbaskani adayligi) Bu konuda, birlikte yola çiktigimiz, demokrasi konusunda birlikte mücadele ettigimiz, güçlendirilmis parlamenter sistemi birlikte Türkiye'ye getirmek istedigimiz arkadaslarla beraber karar verilecek'.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, ittifakin kabul etmesi halinde cumhurbaskani adayi olabilecegi yönündeki ifadeleriyle ilgili, "Bu konuda birlikte yola çiktigimiz, demokrasi konusunda birlikte mücadele ettigimiz, güçlendirilmis parlamenter sistemi birlikte Türkiye'ye getirmek istedigimiz arkadaslarla beraber karar verilecek." dedi.

Kiliçdaroglu, Istanbul Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Erdal Bahçivan ve yönetim kurulu üyeleri ile yapacagi görüsme öncesinde gazetecilerin gündeme iliskin sorularini yanitladi.

CHP Lideri Kiliçdaroglu, ittifakin kabul etmesi halinde cumhurbaskani adayi olabilecegine yönelik sözlerinin hatirlatilmasi üzerine, "Bunu daha önce de ifade etmistim zaten, yeni bir sey degil aslinda. Bu konuda, birlikte yola çiktigimiz, demokrasi konusunda birlikte mücadele ettigimiz, güçlendirilmis parlamenter sistemi birlikte Türkiye'ye getirmek istedigimiz arkadaslarla beraber karar verilecek." diye konustu.

Bu konuda bir temaslarinin olup olmadigi yönündeki soru üzerine Kiliçdaroglu, "Hayir. Bugün bir temas olmadi." ifadelerini kullandi.

Kiliçdaroglu, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu ve Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas'in cumhurbaskani adayligina karsi oldugu yönündeki ifadelerinin hatirlatilmasi üzerine de "Karsi degil, arkadaslarin görevleri var ve su anda çalisiyorlar, basarili bir süreci Istanbul'a ve Ankara'ya yasatiyorlar." seklinde konustu.

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati'nin uygulanan ekonomik programa iliskin açiklamalariyla ilgili degerlendirme yapmasi istenen Kiliçdaroglu, "Talihsiz bir açiklama, önce onu ifade edeyim. Çünkü bakanlar ekonominin gidisini sahsilestiremezler, kendi sahsi pozisyonlarini ekonomik pozisyonla es tutamazlar, bu yanlis. Dogru da degil dolayisiyla talihsiz bir açiklama." dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile