CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Konya'da 'Büyük Yörük Türkmen Bulusmasi' Etkinligine Katildi

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Konya'da 'Büyük Yörük Türkmen Bulusmasi' Etkinligine Katildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Yörük Türkmen ayni zamanda üretici demek. Haklari da yeteri kadar teslim edilmedi. O hakki da teslim edecegiz" dedi.

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Konya’nin Aksehir ilçesinde düzenlenen ’Büyük Yörük Türkmen Bulusmasi’ etkinligine katildi.

Kemal Kiliçdaroglu ve beraberindeki heyet etkinlik öncesi Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi, Nasreddin Hoca Türbesi ve Bati Cephesi Karargah Müzesi’ni ziyaret etti. Genel Baskan Kiliçdaroglu, ilçedeki ziyaretlerinin ardindan Zekai Baloglu Spor Salonu’nda düzenlenen ’Büyük Yörük Türkmen Bulusmasi’ etkinligine katilarak, salonun bahçesine kurulan çadirlari gezdi.

Programda konusan Kiliçdaroglu, "Tarihin bize yükledigi sorumluluk, ögrendigimiz kültürü, gelenegi, gelecek kusaklarimiza ve evlatlarimiza da aktarmaktir. Birlikte olmamiz gerekirken zaman zaman farkli partiler içinde yer aldik, dogrudur. Bu da gayet dogaldir ama kültür birligimiz bir parti isi degildir. Kültür dediginiz; insanin ruhudur, geçmisi ve gelecegidir. Dolayisiyla kültür siradan bir olay degildir" dedi.

Kurtulus Savasi’nin asil karargahinin Aksehir oldugunu anlatan Kemal Kiliçdaroglu, "Digerleri il, Aksehir degil. Neden il degil Aksehir. Kadim kültürümüzün yerleskesi olan Aksehir’i il yapacagiz. Bu isin sagi solu yok, tarihi var. Tarihe saygi duyuyorsaniz Aksehir’e de saygi duyacaksiniz" ifadelerini kullandi.

Kiliçdaroglu, Yörük Türkmenlerin sorunlarini bildigini ifade ederek, "Göçerlerin hiçbir saglik sigortasi yok. Niye yok? Bu cografyada yasiyorlar, ayni havayi teneffüs ediyoruz. Bunlar kocadigi zaman ne olacak. Tamam oglu, kizi bakacak, çocuklari bakacak ama o da Türkiye Cumhuriyeti’nin saygin bir vatandasi olarak emeklilik hakkini kazanmasi lazim. Hastaneye gittigi zaman saglik sigortasinin olmasi lazim. Unutmayin bu kardesiniz, tamamini yapacak. Kirsalda ve yaylada çalisan, kadinlarin ve gençlerin sosyal güvelik primini devlet ödeyecek. Yeri ve zamani geldiginde emeklilik hakkina kavusmus olacak. Göçersiniz konarsiniz ama biliniz ki çalisip ürettiginiz zaman hakkinizi sosyal devlet teslim edecek. Yörük Türkmen ayni zamanda üretici demek. Haklari da yeteri kadar teslim edilmedi. O hakki da teslim edecegiz. Türkiye Cumhuriyeti’nde hiç kimsenin magdur olmadigi, herkesin bu cografyada huzur içinde gezdigi, eglendigi, herkesin birbirine saygi gösterdigi iklimi olusturacagiz. Göreceksiniz güzel Türkiye büyüyecek, huzur olacak. Güzel Türkiyemiz’de herkes kucaklasacak. Bosuna ’helalleselim’ demedim. Artik kavgalardan bikmadik mi? Yetmedi mi kavga etmek? Yetmedi mi birbirimizin yüzüne farkli bakmak? Birlesmeliyiz, beraber olmaliyiz" diye konustu.

Konusmalarin ardindan Kemal Kiliçdaroglu’na hediye verilmesiyle program son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile