CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu Samsun'da

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu Samsun'da

SAMSUN – Bir dizi ziyaret ve program için Samsun’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Türkiye’deki tüm deniz kiyilarini gezecek tekneyi Samsun Limani’ndan ugurladi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, sabahin erken saatlerinde uçakla Çarsamba Havalimani’na indi. Burada partililer tarafindan karsilanan Kiliçdaroglu, Tütün Iskelesi’ne geçerek Denizcilik ve Kabotaj Bayrami dolayisiyla denize çelenk birakti. Burada CHP Sinop Milletvekili Baris Karadeniz’in oldugu balikçi teknesini karsilayan Kiliçdaroglu, Türkiye’deki tüm kiyilari gezerek balikçilarin sorunlarini raporlayacak heyeti Dogu Karadeniz’e dogru ugurladi.

Basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Kiliçdaroglu, “Arkamizda gördügünüz tekne tüm deniz kiyilarini gezecek, balikçilarla görüsecek. Her bölgenin kendine özgü sorunlari var. Her bölgenin kendine özgü sorunlarini ayri ayri raporlayacak ve onu genel merkeze verecek. Türkiye, cografya olarak dünyada çok olaganüstü bir konumda. Üç tarafi denizlerle çevrili ve ayrica kendi kara sinirlari içerisinde Marmara Denizi gibi kendimize özgü bir denizimiz var. Oradaki sorunlari hepimiz görüyoruz. Müsilajin olusturdugu tahribatin hepimizde endise olusturdugunu üç asagi bes yukari hepimiz biliyoruz. Balikçilarin sorunlari var. Onlari gündeme getirmek, ayrica milletvekillerimizin tek tek gidip onlarin sorunlarini arastirip, raporlamalari son derece önemli. Bu teknede yola çikacak milletvekilimize ve onun huzurunda bu geziye katilacak olan herkese yürekten basarilar dilerim. Bunun Samsun’dan baslamasinin da bana göre özel bir önemi var. Samsun Milli Kurtulus Savasimizda çok önemli bir kent. Samsun’da bulunmaktan da ayrica mutluyum. Sorunlari saptama konusunda böyle bir çabanin ilk adimlarinin Samsun’da atilmasi da son derece degerli. Herkesin huzurunda Baris Karadeniz Bey’e ve arkadaslarina tesekkür ederim” dedi.

Kiliçdaroglu ve beraberindeki heyet daha sonra minibüsçüler ve servisçilerle bir araya gelecekleri kahvalti programi için yola çikti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile