CHP Genel Baskani Özel'den Müzakere Mesaji

CHP Genel Baskani Özel'den Müzakere Mesaji

Memleketi Manisa’da Yunusemre Belediye Baskani Semih Balaban ve Sehzadeler Belediye Baskani Gülsah Durbay’i ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özgür Özel, seçimde gösterdikleri basarilardan dolayi her iki baskani da tebrik etti. Israfi önleyecek bir belediyecilik politikasi izleyeceklerini belirten Özel, “Biz seçmenin bize verdigi gücü müzakere masasinda da kullanmak durumundayiz. Yoksa ’Ben kimseyle görüsmüyorum’ dersen seçimden seçime seçmenin verdigi oya sevinir ya da üzülürsün” dedi.

CHP Genel Baskani Özgür Özel, memleketi Manisa’da belediye baskanlarina yönelik ziyaretlerine devam etti. Manisa’nin merkez Yunusemre Belediyesini ziyaret eden Özel, Baskan Semih Balaban’la bir araya geldi. Özel’i makaminda agirlayan Baskan Balaban, “Genel Baskanimiz Özgür Özel’in bizi makamimizda ziyaret etmesinden dolayi kendisine tesekkür ediyoruz. Kendisinin demokrat tavri sayesinde bu makamlardayiz. Kendisine tesekkür ediyoruz” dedi.

Siyasi nezaketin önemli oldugunu aktaran CHP Genel Baskani Özel, “Manisa’da yillardir biz seçim kaybettik. Yillar oldu bayramlasmaya iki kisi gitmistik. Hep yalnizdik, hep zorluklar çektik. Bizi arayip da partinin milletvekili olarak, partinin grup baskan vekili olarak, ülkenin ana muhalefet partisi olarak arayip da bir ‘Isteginiz, yapabilecegimiz bir sey var mi?’ diye soran olmadi. Il baskanima talimatim o yönde oldu. Bundan sonraki her resmi günde, her resmi bayramda birinci partinin ve Manisa’daki iktidarin sahibi olarak bütün partileri arayip onlari da buralara dahil etmek olacak” dedi.



“Manisa’yi ayaga kaldirmanin yolu geçmiste olan biten her seyi geride birakmaktir”

Seçimi sandikta biraktiklarini söyleyen Özel, “Burada Manisa’daki bize oy veren, vermeyen herkese sesleniyoruz. Seçimi sandikta biraktik. Bizim Manisa’daki yüzde 60’lik basarimizin sebebi geçmiste olan her seyi bir yana birakip Manisa’da parti içinde büyük bir birlikteligi, büyük bir barisi saglamis olmamizdir. Simdi Manisa’yi ayaga kaldirmanin yolu geçmiste olan biten her seyi geride birakmaktir. AK Partiye oy atan, MHP’ye oy atan kimse kendini disarida hissetmesin. Bu belediyeler onlara da hizmet etmek için var. Ve onlar ‘Efendim CHP var. Bundan sonra bize yasam sansi tanimazlar’ diye bir sey yok. Ne esnafi, ne müteahhidi, ne bir baskasi, kurallar neyse herkese esit uygulanacak. Bunu herkes böyle bilsin. Tabii ki geçmis dönemlerde yapilan bir takim hatalar, bir takim eksiklikler, birtakim kasitlar, birtakim kusurlar var. Küçük hatalari, kusurlari görmeyiz. Ama kasitlari ve özellikle kamu kaynak Bu yandaslara peskes çekilmesini, 150 bin liraya yapilacak isin 350 bin liraya yapilmasini, bunlarin hiçbirini affetmeyiz. Sorumlusu kamu görevlisiyse, kamu görevlisi, siyasetçiyse, siyasetçi verecek. Ama onu asla ve asla ve asla bir hesaplasma, hesap görme seklinde degil, kanun neyi gerektiriyorsa bilgileri, belgeleri savcilara teslim etme seklinde objektif bir sekilde yapacagiz” ifadelerini kullandi.

Irak’in kuzeyinde teröristlerle çikan çatismada sehit olan Manisali Piyade Sözlesmeli Er Enis Budak’in cenazesinde kendisine yönelik olan tepkileri hatirlatan Özel, bunun provakatif bir eylem oldugunu daha net anladiklarini belirterek, “Suracikta Manisa’nin evladi Özgür Özel, sanki kendi sehrinde sehit cenazesine gidemiyormus bir algi olusturmaya çalisanlar oldu. Sehidimizi karsiladik. ‘Gelmezseniz orada bir provokasyon var’ diye uyardilar. Dedim ki ‘Özgür Özel Manisa’da sehit cenazesine gitmedi dedirtecegime ölmeyi göze aliyorum’ dedim ve o cenazeye geldim. Simdi o görüntülerin içinden görüyoruz ki büyüksehir belediyesi personelleri var, Yunusemre Belediyesi’nin personelleri var. Teker teker hepsi ortaya çikacak. Biz ‘Özgür Özel’den sehit cenazesine gidemez’ dedikleri yere gittik. Cenazeye katildik. Sehrimizden ayrildik. Ve ilk bayramda 800 kisi ile birlikte Hatuniye Camii’nde bayramlastik. Manisalilar evladina sahip çikmistir” dedi.



“Belediyelerde tasarruf tedbirleri yayinlayacak, diger partilerden de destek isteyecegiz”

Belediyelere yönelik tasarruf tedbirleri yayinlayacaklarini söyleyen Özel, “Buradan kendi oturdugum ilçeden ve kendi sehrimden sunun müjdesini vermek isterim. Önümüzdeki hafta bütün Cumhuriyet Halk Partili belediyelere bir hafta sonra bir tasarruf genelgesi yollayacagiz. Geçmisin satafatindan arinacagiz. Dün Denizli’deydik. 45 tane makam arabasi iade edildi. Daire baskanlarini birakin, daire baskanlarinin özel kalemlerine kadar makam arabalarinin tahsis edildigi bir süreç var. Herkes belediyeye kendi arabasiyla gelecek. Havuzdaki arabadan kamu görevi çerçevesinde ihtiyacini karsilayacak. Ondan sonra kendi arabasiyla evine dönecek. Türkiye’de yeni bir çag, yeni bir çigir açacagiz. Sonra da herkesten bu tasarrufa ve bu israfi sonlandirmaya katki saglamasini isteyecegiz. Diger partilere de örnek olmasini isteyecegiz” diye konustu.

AK Parti Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arinç’in CHP’li Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek’e yönelik ziyaretini degerlendiren Özel, “Bu tip islerin yapilmasi siyasetin normallesmesi. Vatandasin da arzusudur. Belediyelerimiz kamu binalaridir. Nasil vergi dairesine her parti gidebilirse belediyelere de gider. Hem büyüksehir hem de diger belediyelerimize buraya hangi partiden bir milletvekili gelirse basimizin gözümüzün üstündedir. Dogrusu budur” dedi.



“Kimseyle görüsmem’ dersen seçimden seçime sevinir yada üzülürsün”

Müzakereyi önemsediklerini ifade eden Özel, “Bunun yaninda ben geçmis dönemde grup baskan vekiliydim ve isimiz bizim meclisteki partimize kötü bir söz söylese cevabini vermek ve oradaki müzakereyi münakasayi yönetmek. Tabii kamuoyu bir buçuk dakikalik en yüksek tansiyonlu yerlerini görüyordu. Ama normal sartlarda siyasette münakasayla müzakere birlikte yürür. Önemli olan nezaketi terk etmemek Ayrica partilerin genel baskanlarinin en dogru iliski biçimini yönetmek gibi bir sorumluluklari var. Biz 31 Mart’a kadar ikinci partiydik. Ve o zaman birinci partiye düsen sorumluluklari yerine getirmiyorlardi. Bayramda telefon açmak bize düser, ilk ziyareti yapmak bize düser, gerilimi düsürmek bize düser, el uzatmak bize düser. Müzakere etmek, mücadele etmeye mani bir is degildir. Hatta en etkin mücadele yöntemi, müzakereye dayali mücadele yöntemidir. Kurtulus Savasi yasandi bitti. Düsman kovuldu. Ama en önemli basari Lozan’da saglandi. Lozan maglup devletlere dünyanin en büyük devletlerine Osmanli’nin tapu senedini imzalatmakti. Önce güçlü olacaksiniz sonra da müzakereyle o gücünüz tescil edeceksiniz. Biz seçmenin bize verdigi gücü müzakere masasinda da kullanmak durumundayiz. Yoksa ‘Ben kimseyle görüsmüyorum’ dersen seçimden seçime seçmenin verdigi oya sevinir ya da üzülürsün. Ama biz bu kadar çok hizmet etmemiz gereken belediye lehimizdeyken müzakereyi sürdürecegiz. Ama sonuç alamadigimiz yerde siyasetin diger mücadele enstrümanlarini kullanmaktan da hiç geri kalmayacagiz” diye konustu.

CHP Genel Baskani Özgür Özel, basin açiklamasi sonrasi Yunusemre Belediye Baskani Semih Balaban ve meclis üyeleriyle yaptigi özel toplantinin ardindan CHP’li Sehzadeler Belediye Baskani Gülsah Durbay’a tebrik ziyaretinde bulundu.

Sehzadeler Belediyesine geçen Özel belediye binasi önünde Manisa’nin ilk kadin belediye Baskani seçilen Gülsah Durbay ve belediye çalisanlari tarafindan karsilandi. Karsilamanin ardindan makama geçildi.

Makamda CHP Genel Baskani Özgür Özel’i agirlayan Sehzadeler Belediye Baskani Gülsah Durbay, “Uzun zamandir genel baskanimla siyaset yapmama ragmen bugün ayri bir heyecan yasiyorum. Belediyemizde Genel Baskanimizi agirliyor olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Yillar sonra Manisa’da hem büyüksehirde hem de bütün ilçelerde büyük basari elde ettigimiz gibi tüm Türkiye’de büyük bir basari yasadik. Öncelikle bu basarinin mimari Genel Baskanimiz Özgür Özel’e tesekkür ediyorum” dedi.



“Bu koltuga oturmayi istedim”

Sehzadeler Belediyesinin kendisi için ayri bir önemi oldugunu vurgulayan Özel, “Bu ziyaretin benim için baska bir anlami var. Biraz önce Gülsah Baskanim bana nezaketle dedi ki ‘Buyurun makama geçin’ dedi.

Ben de oraya ancak sen geçebilirsin dedim. Ben ilçe baskanimin il baskanimin makamina oturabilirim onlar benim koltugum ama bu koltuk Gülsah’in koltugu. Ben bu koltuga oturmayi istedim 2019 yilinda. Bu bina Manisa Belediyesi binasiydi. BU makam bu koltuk Manisa Belediye Baskani Bülent Kar’in koltuguydu. Ben o yarista 3’üncü oldum. O günden bugünlere geldik. Benim açimdan çok anlamli bir gün. Sehzadeler Belediyesini almis olmak tarihte hiç almadigimiz Manisa Belediyesini de almak anlamina geliyor. Hatta söyle espriler yapiyoruz. Beni hafta sonu baka bir etkinlige davet ettiler. Dedim ki Manisa’da Mesir Senliklerinde olacagim. 477 yildir ilk kez Cumhuriyet Halk Partisi Mesir Senliklerini yapiyor dedik. Tabii ki cumhuriyetin ilk yillarinda seçimlerin olmadigi dönemde CHP kimlikli belediye baskanlari vardi ama çoklu yarista ilk kez Manisa Büyüksehir Belediyesini Manisa’nin kadim merkez belediyesini hem de Yunusemre Belediyesini kazandik. Bu açidan çok mutluyuz. Bize bunu yasatan Manisalilara çok tesekkür ederiz” dedi.



“Sehzadeler’in borcu Yunusemre’den çok daha az”

Sehzadeler Belediyesinin 160 milyon civarinda bir borcu oldugu kaydeden Özel, “Yunusemre Belediyesine göre burada borcun daha az oldugunu ifade edelim. Geçmisteki israfin, satafatin Yunusemre Belediyesiyle karsilastirilamayacak oranda oldugunu söyleyelim. Çok daha iyisini yapacagiz. Özellikle burada bir devri sabik olusturma niyetimiz yok. Önceki belediye baskanimizla Gülsah Baskanimiz mutlaka temasta bulanacaktir. Önceki dönemde AK Parti’nin yönetim anlayisinin zorladigi ne kadar israf, fazladan harcama varsa hepsine engel olacagiz.” diye konustu.

Sehzadeler Belediye Baskani Gülsah Durbay ziyaretin anisina Kursunluhan’da belediyenin kursiyerleri tarafindan yapilan Atatürk Portresini CHP Genel Baskani Özgür Özel’e hediye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile