CHP Genel Baskani Özel Ile DEVA Partisi Genel Baskani Babacan Bir Araya Geldi

CHP Genel Baskani Özel Ile DEVA Partisi Genel Baskani Babacan Bir Araya Geldi

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özgür Özel ile Demokrasi ve Atilim (DEVA) Partisi Genel Baskani Ali Babacan bir araya geldi.

CHP Özgür Özel ile DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Babacan ve heyetini CHP Kültür ve Turizm Bakanligindan Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Gülsah Deniz Atalar karsiladi. Yaklasik 1 saat 30 dakika saat süren görüsmede enflasyon, siginmaci sorunu ve yeni anayasa konularinin ana gündem maddeleri oldugu ögrenildi.

Özel, görüsmenin son derece verimli geçtigini ifade ederek, daha önce sürdürülen iyi iliskileri teyit eden ve bundan sonrasi için de Türkiye’nin yararina olan her türlü konuda is birligi yapilabilecegini gösteren bir toplanti oldugunu kaydetti.



“Enflasyon, siginmaci sorunu ve yeni anayasa görüsmemizin gündem maddeleri oldu”

DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan ise görüsmede enflasyon, siginmaci sorunu ve yeni anayasa konularinin görüsüldügünü dile getirerek, “Enflasyon, ekonomik sikintilarin genis kesimlere daha fazla yayilmasi ve sosyal ayagi olmayan bir ekonomik modelin son bir yilda uygulanmaya çalisilmasi gündemimizin ilk maddesi oldu. Ikinci önemli gündem maddemiz ise siginmaci sorunu ve bu baglamda Suriye idi. Bu sorunun çözümüyle alakali genel baskanin Suriye rejimi ile temas programi ve Esad’la görüsme plani son derece kiymetli. Türkiye’de sadece iktidarin degil, ana muhalefet partisinin de Suriye ile bir normallesme iradesini ortaya koymasi, bizim dis politikamiz ve bölgemizin ilerideki istikrari, barisi ve huzuru açisindan son derece kiymetli. Suriye konusunda genis kapsamli bir degerlendirme yaptik. Suriye sorununun çözümünün Türkiye’deki siginmaci sorununun çözümü için de önemli bir perspektif oldugunu teyit ettik. Üçüncü önemli gündem maddesi ise TBMM Baskani Kurtulmus’un baslattigi yeni anayasa arayisi oldu. Dün Meclis Baskani ile beraber bir toplanti gerçeklestirdik. Yeni anayasanin ana sütunlarinin ne olmasi gerektigini kendisine ilettik. Bugüne kadar anayasa ile ilgili yapilan çalismalari kendisine emanet ettik. Anayasa çalisalim ama anayasayi bir üst hukuk normu olarak kabul eden ve anayasayi baglayici bir hukuk normu olarak bilen ve anayasaya bagli bir iktidarin öncelikle Türkiye’de olmasinin yarinlariyla alakali önemli olacagini kendisine ifade ettik. Yeni anayasa ile alakali önümüzdeki süreçte de DEVA ve CHP arasinda bir diyalogun olmasinin kiymetli olacagini beraberce degerlendirdik” ifadelerini kullandi.

Iki genel baskan açiklamalarinin ardindan basin mensuplarinin sorularini cevapladi.

“Emeklilerimize verilen artislar TÜIK enflasyonunun bile altinda”

Bir gazetecinin en düsük emekli maasina yapilan zammi sormasi üzerine Babacan, “Milletin bildigi, yasadigi gerçek enflasyonu örtmeye çalisan bir yönetim anlayisi var. TÜIK’in yönetimi derhal degistirilmeli ve TÜIK’e mutlaka bir dis denetim mekanizmasi kurulmali. Bu saglanmadan açiklanan enflasyon rakamlarina güven olmaz. Açiklanan enflasyon rakamlarina güven olmadigi sürece Merkez Bankasinin hangi enflasyonla mücadele ettigi hususunda kendisini anlatmasi zor olur. Son 5-6 yildir çok büyük bir haksizlik var. Sabit gelirli, Türk lirasi cinsinden para kazanan herkes magdur olmus durumda. Birakin gerçek enflasyonu, TÜIK enflasyonu karsisinda dahi büyük bir magduriyet var. Emeklilerimize verilen artislar ortalamada baktiginizda TÜIK enflasyonunun bile altinda kalmis durumda” cevabini verdi.

“En düsük emekli maasinin 12 bin 500 liraya çikarilmasi, geçinemeyen emeklilerle dalga geçmektir”

Özel ise emeklilere yapilan zamla ilgili, “Biz en düsük maasin asgari ücretin altinda olmamasi gerektigini savunuyoruz. Bugün gelinen noktada en düsük emekli maasinin 12 bin 500 liraya çikarilmasi, geçinemeyen emeklilerle dalga geçmektir. Bugün asgari ücret düzeyine çikarilmayan her rakam emeklinin cebinden bir seyler almaktir” dedi.



“Sorusturmanin sonunda kimin vebali oldugu ortaya çikacak ve hesap verecek”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Izmir’de 2 kisinin hayatini kaybetmesine neden olan elektrik akimi olayina yönelik “Vebali olanlar çikip bir kez olsun milletten özür dilemedi” sözlerinin sorulmasi üzerine Özel, “Ben Izmir’deki olay yasandigi anda üç telefon açtim. Telefonlarindan ilki Izmir Büyüksehir Belediye Baskanimizaydi, ‘Sorusturmada savcilikla tam bir is birligi yapin’ dedim. Belediyenin de sorumluluk alaninda olan bir mazgal var ve orada kusur bizdeyse ortaya çikacak. Kusurun sahipleri hesap verecekler. Biz de tekrarlanmamasi için hangi tedbir alinacaksa bunun arkasinda duracagiz. Sorusturma açilmis, sorusturma sürüyor. Dikkatle takip ediyoruz ve savcilikla tam bir is birligi halindeyiz. Sorusturmanin sonunda kimin vebali oldugu ortaya çikacak ve hesap verecek. Eger suç bizdeyse biz çikar üzerimize düsen sorumlulugu yerine getiririz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile