CHP Genel Baskanligi'na Adayligini Açikladigi Toplantiya Toplam 7 Kisi Katildi

CHP Genel Baskanligi'na Adayligini Açikladigi Toplantiya Toplam 7 Kisi Katildi

Samsun’da, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Üyesi Mehmet Oguz Kakici’nin Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu’na karsi aday oldugunu açikladigi toplantiya toplam 7 kisi katildi. Kakici, katilimin azligi nedeniyle hayal kirikligina ugradigini söyledi.

Bafra dogumlu Mehmet Oguz Kakici, 3 kusaktir ailece üyesi olduklari CHP’nin temel ilke ve inkilaplarindan uzaklastigini düsünerek Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu’na rakip olarak aday oldu. Aday açiklamasi için Gazi Sahnesi’nde toplanti düzenleyen Kakici, hayatinin sokunu yasadi. Konusmasina kendisini dinleyen 3 kisiye hitap ederek baslayan Kakici, daha sonra gelenlerle birlikte toplam 7 kisinin katildigi toplantida CHP Genel Baskanligina aday oldugunu açikladi.



"CHP’nin 6 oku kirilmis durumda"

Su anda mevcut yönetimin ve CHP’nin ilkelerinden saptigini ve onun için genel baskanliga aday oldugunu ifade eden Mehmet Oguz Kakici, "CHP, cumhuriyetçilik, halkçilik, laiklik, milliyetçilik, devletçilik ve inkilapçilik ilkelerinden uzaklasmistir. Partimizin 6 oku su anda kirik durumdadir. Tüzügün geregi olarak her parti üyesi genel baskanliga aday olabilir. CHP’nin 38. Kurultayi’nda genel baskan adayi olacagimi deklare etmek istiyorum. Kemal Kiliçdaroglu, genel baskan olmadan 2 gün önce baskanliga aday olmadigini söylemisti. Böyle bir sey aklindan geçmiyordu. 2 gün sonra bir baktik Kiliçdaroglu CHP’nin yeni genel baskani. Demek ki 2 gün CHP’de genel baskan olmaya yeterli bir süreymis. Kiliçdaroglu’nun yerini yeni birine birakmasi konusunda söyledigi bir söz vardi. ‘Temiz birisi olsa birakirim’ demisti. Hos bir söz degildi. Ben CHP üyesiyim. Kendisi benden haberdar degil. Genel baskanim ben temiz degil miyim? Bu nasil sözdür” dedi.



"Açiklamama 7 kisinin katilmasini ’hayal kirikligi’ olarak nitelendiriyorum"

Çok az sayida kisinin kendisini desteklemesini de degerlendiren Kakici, “Genel baskanligina adaylik açiklamama çok az kisinin gelmesine ‘hayal kirikligi’ diyorum. Üzgünüm, Samsunlu olarak CHP il örgütünün arkamda olmasini isterdim. Bunu akillica da bulurdum. Görünen gibi 7 kisi katildi.

Medya mensuplari da haberdar olmalarina ragmen gelmediler. Bunlar beni çok üzdü. Yakin arkadas ve akrabalarim beni desteklemek için geldi. Kazanma sansim ‘milyonda bir’ diyenler var. Bence bu biraz abarti. 100 binde 1 sansa ihtiyacim var. Ben de bunu ellerimle kaziyarak elde etmek istiyorum. Belki digerleri gibi 81 vilayeti dolasamam ama sosyal medyanin gücünü biliyorum. Sosyal medya ile kendilerine ulasacagim. Ikna eder miyim edemez miyim bilemiyorum” diye konustu.

Açiklamaya katilan kisiler ise arkadaslarini medeni cesareti nedeniyle tebrik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile