CHP Grup Baskanvekili Altay, Gündemi Degerlendirdi

CHP Grup Baskanvekili Engin Altay, “100 yila bak. Lozan’i, Kibris’i, Hatay’in Türkiye’ye katilmasini, ’Hashas ekemezsin’ diyen ABD’ye çekilen resti, ambargolara meydan okumayi, Ikinci Dünya Savasi’ni sinirlarimizin disinda tutma kabiliyet ve becerisini göreceksin” dedi.

Altay, TBMM’de basin toplantisi düzenledi.

Altay, üniversite ögrencilerinin kredi borçlarina dikkat çekerek, yaklasik 5 milyon ögrencinin Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlügü ile borç yazismasi içinde oldugunu belirtti.

Altay, “400 bin ögrenci kredi borçlari nedeniyle icralik durumda. Üniversite ögrencileri, barinma sorunuyla karsi karsiya bulunuyor. Bu çocuklari sokakta birakamazsiniz. Kisa vadeli çözüm öneriyoruz: Bütün kamu misafirhanelerinin ögrencilere tahsisini talep ediyor ve bekliyoruz. Belki yüzde 10-20’sini kurum mensuplarina acil haller için ayirabilirsiniz. 6 ay, bir yil kamu görevlilerimiz Ankara’ya geldiklerinde bir otelde kalabilir ama ögrenciler çadirda kalamaz" ifadelerini kullandi.

Disisleri Bakani Çavusoglu’nun Türkevi için söyledigi ‘Son 500 yillik hariciye tarihimizin gurur abidesi’ sözlerini degerlendiren Altay, “Sayin Çavusoglu, 500 yil geriye gitmiyorum, 100 yila bak. Lozan’i, Kibris’i, Hatay’in Türkiye’ye katilmasini, ’Hashas ekemezsin’ diyen ABD’ye çekilen resti, ambargolara meydan okumayi, Ikinci Dünya Savasi’ni sinirlarimizin disinda tutma kabiliyet ve becerisini göreceksin. Eger bir kule, bu saydigim konulardan kiymetliyse vah ki vah, yazik ki yazik" dedi.

Altay, Kürt sorununa iliskin soruya, “Kürt sorununun tek adresi var TBMM’dir, dedik. Ama, birakin Imrali’yi, Kandil’i, sunu bunu, HDP’yi bile kriminalize eden, terörize eden bir bakis da Meclis’te. Böyle bakildigi zaman Kürt sorununun çözümü noktasinda Cumhur Ittifaki’ni samimi görmüyoruz. Bir Kürt sorunumuz vardir ve bunun yegane çözüm merci TBMM’dir. CHP, bunun üstünde bir güç, kuvvet, yetki, organ tanimiyor. Sayin Sezai Temelli’nin söylemi kendini baglar, cevap vermek durumunda degilim” seklinde cevap verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile