CHP Grup Baskanvekili Altay, Gündemi Degerlendirdi Açiklamasi

'Her gün çikip, iki yil önceden teskilatini seçim havasina neden sokuyorsun? Seçimin 2023'te olmayacagini Erdogan da biliyor' 'Su anda Süleyman Soylu’nun sirtinda, Erdogan ile Bahçeli bilek güresi yapiyor'.

CHP Grup Baskanvekili Engin Altay, "Her gün çikip, iki yil önceden teskilatini seçim havasina neden sokuyorsun? Seçimin 2023'te olmayacagini Erdogan da biliyor." dedi.

Altay, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, eski Türkiye’de on binlerce madencinin Ankara’ya yürüyebildigini, simdi ise Ankara girisinde 40 madencinin abluka altinda oldugunu savundu.

Madencilerin, 8 yildir sürüncemede birakilan tazminatlarini talep ettiklerini ve bu miktarin 25 milyon lira oldugunu dile getiren Altay, "880 isçinin tazminat alacagi 25 milyonu ödememekte direnen bir devletle karsi karsiyayiz." diye konustu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in, "Istikametini kaybetmis, avara kasnak gibi dolasanlara bu memleketi teslim edemeyiz." dedigini animsatan Altay, "(Memleketi teslim edemeyiz) ne demek? Buna millet karar verir. Ne demek istiyorsun? Sandik sonuçlarina karsi baska bir düsüncen mi var?" diye sordu.

Erdogan’in, "Gelince uçaklari satacaklarmis, dünyayi dolasacaksin, tarifeli uçakla mi? Trenle mi gideceksiniz?" dedigini aktaran Altay, "Evet, tarifeli seferle de gidecegiz elbette. Gerekirse trenle, otobüsle de gidecegiz. 13 uçagin hepsini satacak degiliz. 11’ini satariz ikisi yeter. Bizim yönettigimiz devlette Kibris’a 7 uçakla gidilmeyecek. Ayni ile, ayni açilisa, üç bakan, üç ayri özel uçak tutup gitmeyecek." degerlendirmesinde bulundu.

Erdogan’in teskilatlarina, "Kapi kapi dolasacaksiniz, sikmadik el birakmayacaksiniz, 2023 seçimleri çok önemli" dedigini belirten Altay, söyle devam etti:

"Seçimleri 2023’te yapacaksak iki yil var. Her gün çikip, iki yil önceden teskilatini seçim havasina neden sokuyorsun? Seçimin 2023'te olmayacagini Erdogan da biliyor. Teskilatlari vatandaslara ne anlatacak merak ediyorum. Gençlerin gelecegini, umutlarini çaldiniz. Gençler bunalimda. Gençler korkuyor ama senden degil; issizlikten ve is bulamamaktan korkuyor. Senden korkmuyor, sandigi bekliyor bizim gibi. Her dört gençten biri issiz. Gençler, Türkiye’de yasamak istemiyor."

-"Kara bir gölge gibi duruyor"

Altay, Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun, "on bin dolar alan siyasetçi" iddiasinin, siyasetin üzerinde kara bir gölge gibi durdugunu belirterek, "Adalet Bakani, bin degil on bin hakim, savci alsa da on bin dolar kepazeligi açiga çikaramazsin. Bunun için mevcut savci içinde bir cesur, erdemli, yürekli savci aramaya devam ediyoruz." dedi.

Cumhur Ittifaki’nda, Süleyman Soylu soguk savasinin tüm hiziyla devam ettigini öne süren Engin Altay, "Andimiza sahip çikan Trabzon Emniyet Müdürü solugu Sudan’da aldi. Devlet Bahçeli’ye ragmen Erdogan, Soylu ile sosyal mesafeyi korurken, Bahçeli’ye de kararname ile cevap verdi. Bahçeli 'sosyal mesafeyi kapatin' derken, Cumhurbaskani mesafeyi korumaya devam ediyor. Su anda Süleyman Soylu’nun sirtinda, Erdogan ile Bahçeli bilek güresi yapiyor. Fakat ben bunu keyifle izleyemiyorum, çünkü bu bilek güresi ayni zamanda devleti de çürüten bir tablodur." ifadelerini kullandi.

Bir AK Parti Ilçe Baskanliginin, "Milli Savunma Bakanligina yapilacak alimlar için kendilerine müracaat etmelerini isteyen bir yazi paylastigini" öne süren Altay, "Milli Savunma Bakani bu saatten sonra bu alimi yapamazsin. Bu alimi yaparsan, AK Parti teskilatlarinin referansiyla 3 bin 500 kisiyi Milli Savunma Bakanligina almis olursun." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile