Chp Grup Toplantısı (1)

Chp Grup Toplantısı (1)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm süreciyle ilgili olarak, devletin gayrimeşru alan içerisine sokulmasına asla ve asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından bir bildiri yayınladıklarını ve bildiride 4 önemli gündem maddesinin olduğunu hatırlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a açık bir çağrıda bulunduklarını belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bir; ‘samimiyet ve dürüstlüğün asgari gereklerini yerine getir’ dedik. İki; ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni hukuk kuralları dışına çıkarma’ dedik. Üç; ‘Kişisel ihtiraslarının belirlediği, kişisel bir ajandanın var olduğuna ve millete izah edemeyeceği angajmanlara girdiğine dair toplum yaygın olan kaygıyı gider’ dedik. Dört; ‘millete karşı ödemesi beklenen şeref borcunun gereği olarak açık ve şeffaf olmaya ve doğruları biran önce açıklamak için konuşmaya başla’ dedik. Bunları söyledik. Bir görüşme yapılıyor. Efendim İmralı, şu, bu veya başkaları, bırakın bunları. Masanın bir ucunda Abdullah Öcalan var, masanın diğer ucunda da Recep Tayyip Erdoğan var. Herkes bunu bilecek. Kalkıyorsun BDP milletvekilleri PKK’lılarla dağ başında kucaklaştılar diye kıyameti kopardın. Şimdi sen kucaklaşıyorsun.” Devletin hukuk üstünde yüceleceğini, devleti hukuk dışına çıkardığınız andan itibaren devletin saygınlığına gölge düşeceğini belirten Kılıçdaroğlu, devletin hukuk içerisinde kalması gerektiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, “Sorun hukuk içerisinde kalırsa çözülür. Hukukun dışına çıktığınız andan itibaren devleti gayri meşru alan içerisine sokmuş oluyorsunuz. Buna CHP olarak asla ve asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile