CHP Heyetinden MHP'ye Bayram Ziyareti

CHP Heyetinden MHP'ye Bayram Ziyareti

Geleneksel olarak gerçeklestirilen siyasi partiler arasi bayramlasma ziyaretinde, Kurban Bayrami dolayisiyla MHP heyeti Cumhuriyet Halk Partisi heyetini kabul ederek bayramlasti.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Deniz Yavuzyilmaz, CHP Kadin Kollari MYK Üyesi Azize Çeroglu, Gençlik Kollari MYK Üyesi Eda Albayrak’tan olusan CHP heyeti, MHP ile bayramlasti. CHP heyeti, MHP Genel Baskan Yardimcisi Mevlüt Karakaya, Genel Baskan Basdanismani MKYK Üyesi Esma Özdasli, MYK Üyesi Fatih Çetinkaya’dan olusan heyetle bayramlasti.

"Nerede o eski bayramlar cümlesini aslinda sik duydugumuz bir sürecin içindeyiz"

Partiler arasi bayramlasmalarin Türkiye’de artik geleneksel hale gelmesinin genç siyasetçilere birakilan bir miras oldugunu belirten CHP Genel Baskan Yardimcisi Deniz Yavuzyilmaz, "Siyasetin dogrulari ve güzellikleri oldugu kadar zorluklari ve sikintilari da var" diyerek, söyle konustu:

"Türkiye’de yasanan özellikle gerginlesen siyasi ortamda ölçüsü kaçan açiklamalar, üslubun sertlesmesi gibi bazi durumlar bu gibi bayramlarda aslinda. Daha iletisime açik, daha diyaloga açik, daha fazla kucaklasabilme imkanini da saglamis oluyorlar. Bayramlar güzel ancak maalesef bu bayramda ekonomik krizden vatandaslarimizda bir mutsuzluk, bir umutsuzluk söz konusu. Özellikle asgari ücrete iyilestirme yapilmayacagi yönünde hükümet kanadindan gelen açiklamalar en düsük emekli ayliginin geçinebilme sinirinin çok altinda kalmasi. Emeklilerimizin geçinememesi ve çesitli toplum katmanlarinda da ekonomik krize bagli çok travmatik sikintilarin yasaniyor olmasi, bayramin bütünüyle tüm toplum kesimlerinde ayni heyecani olusturdugunu söylemek oldukça zor. Biraz daha nerede o eski bayramlar cümlesini aslinda sik duydugumuz bir sürecin içindeyiz. Bu bakimdan ümit ediyorum bu bayramdan baslayarak ekonomideki önceliklerin ihtiyaç duyan, geçim sikintisi yasayan, issizlik altinda ezilen gençlerimizin de dahil edilip sorunlarinin hizla çözüldügü bir sürece dönüssün. Bu sürece dönüsmesi için de biz tabi siyasi partilerin varlik nedeni bu sorunlarin çözümüne katki saglamak ve bu dogrultuda iddialar ortaya koymak. Bu anlamda da biz de her zaman kolektif bir çalismaya hazir oldugumuzu bu konuda vatandasimizin sorun ve sikintilarini duyurmak adina da mücadele devam edecegimizi ifade etmek istiyorum."

"KIT’lerin hem alt komisyonlari hem de üst komisyonlarinda çok önemli konular konusuldu"

MHP Genel Baskan Yardimcisi Mevlüt Karakaya 5 yil yogun bir çalisma temposunun olduguna deginerek, "KIT’lerin hem alt komisyonlari hem de üst komisyonlarinda çok önemli konular konusuldu. Tartisildi, kararlara baglandi. Bu KIT’lerle ilgili yasal düzenleme henüz somut bir seyi söz konusu degil ama söylediginiz kadariyla ifade etmek gerekirse, hazine aslinda KIT’lerin sahibi. Hazine aslinda isin ve sirketlerin sahibi. Kim adina? Sonuçta bu millet adina, devlet adina sahipligini yapiyor. Öteden beri de hazinenin sahiplik kartini kullanarak daha bir yönlendirici olma durumu var ama KIT’lerin tamamen ayri bir statüsü de var. KIT’ler yönetim kurullariyla yönetilir. Bakanliklar yani KIT’in ait oldugu ilgili ilgili birimler icrasina karisamazlar. Sadece denetim ve gözetimiyle ilgilenirler. O anlamda bir düzenlemenin yapilmasi da bu anlamda çok da bir sikinti olusturmayabilir. Çünkü hazine daha çok kontrolcü bir yaklasimla icraci bakanliklar daha farkli yaklasabilirler. O ayrim konusunda o sinirlar konusunda belki esnetme gayretleri olabilir. Yani aslinda sizin bakis açinizla bakinca hazinenin bu isi kontrol altina almasi belli yönetiminde götürmesi, diger o sektörel veya ilgili bakanliklarin çikarmasi önemli. Tabi Yönetim Kurulu Baskani olmamak genel müdürleri o kurumda yönetsel olarak biraz zayiflatir. Ama o denge denetim mekanizmasi açisindan bakildigindaki su anda KIT’lerin bir kisminda uygulama zaten var. Genel müdürün yönetim kurulu baskani olmadigi KIT’ler var. Yani onlarin sonuçlari, uygulama sonuçlari basarili görüldü ki böyle bir seye de girildi" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile