Chp İzmir İl Başkanı Ali Engin’den 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı:

Chp İzmir İl Başkanı Ali Engin’den 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı:

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Ali Engin, Suriye’ye olası askeri harekatı eleştirdi ve “Bölgemizde barışa en çok ihtiyacımızın olduğu bu dönemde, savaş çığırtkanlığı yapmadan savaşsız bir çözüm için her yol denenmelidir” dedi.

Engin, tüm çözüm yollarının denenmesi gerektiğini vurguladığı mesajında barışa sadece bölge ülkelerinin değil tüm dünyanın ihtiyacı olduğunu söyledi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Irak’ta yaşananların unutulmaması gerektiğine dikkat çekerek, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Tüm çözüm yollarını denemeden savaşa ödün vermek, şiddet üzerinden güç elde etmeye çalışmak, insanlar arasında ayrımcılık yaparak şiddet doğurmak, ancak insanlıktan, akıldan nasibini almamış faşistlerin işidir. Barışa sadece ülkeler arasında değil, ülke içinde de ihtiyacımız olduğu bir gerçektir. Yönetimde olanlar, sınırlarımızda yaşayan tüm vatandaşlarımıza eşit davranmak, hizmet götürmek ve huzur içinde yaşamalarını sağlamakla yükümlüdürler. Tüm bunlar ne oy ne de rant beklentisi olmadan yapıldığı zaman kalıcı barış mümkün olacaktır. Daha dün gibi aklımızda olan Irak savaşı sonrası yaşanalar unutulmamalıdır. Irak’ta yaşanan olaylarda, her yıl savaş süresince hayatını kaybedenlerin sayısı kadar insan hayatını kaybetmeye devam etmektedir. Barış ve demokrasi, daha fazla şiddet doğuracak eylemler için bahane olarak kullanılmamalı ve kirletilmemelidir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile