CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger Açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Türk ulusunun, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verdiği bağımsızlık ve var olma mücadelesini kazanmasının tüm dünyada ezilen, sömürülen halklara örnek olduğunu ve bugün de örnek olmaya devam edeceğini bildirdi.

Aksünger, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, ''Bize bağımsızlığımızı kazandıran Atatürk ve silah arkadaşlarına şükran ve minnetlerimi sunuyor, ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyor ve ulusumuzun Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum'' ifadelerini kullandı.

Aksünger, mesajında şunları kaydetti:

''30 Ağustos ülkemizi işgal ederek topraklarımıza göz diken, Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı, halkı ve ordusuyla verdiği bir savaşın ve Zafer Destanı-nın yazıldığı, Türk ulusunun yeniden diriliş günüdür.

Mahatma Gandi'nin söylediği 'Türkiye Orduları bir devir kapatmıştır. Şimdi mazlum ve tutsak devletler ve uluslar artık vazgeçilmez bir reçeteye sahiptirler. Mustafa Kemal'in utkusu, dünya için özgürlük ve bağımsızlık sancağıdır' sözü dünyada ezilen tüm ulusların bağımsızlığına giden yolda yol gösterici olacaktır.''

Muhabir: Ali Korkmaz

Yayıncı: Bahri Okumuş
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile