Chp Kadın Kollarının 10 Kasım Mesajı

Chp Kadın Kollarının 10 Kasım Mesajı

CHP Uşak Kadın Kolları Başkanı Devrim Alkan, Türk kadınını özgürleştiren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü 72. ölüm yıl dönümünde saygıyla andıklarını söyledi.

Devrim Alkan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 72. yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada Atatürk'ün Türk kadınına verdiği yasal haklar ile özgürleşmesini sağladığını kaydetti. Türk kadınının Atatürk sayesinde çarşaf, peçe ve kafes arakasında yaşamaktan kurtulduğunu, özgürleşen kadınların yaşamın her alanında yer almaya başladığını dile getiren Alkan," Türk kadını, yüzyıllardır özlemini çektiği haklarına sahip olmada en azimli, inançlı ve güçlü desteği Atatürk'ten almıştır"dedi.
CHP Uşak Kadın Kolları Başkanı Devrim Alkan açıklamasında şunları söyledi; "Ne şanslı ve gururluyuz ki cephede savaşmış, Cumhuriyeti kurmuş ve modern Türk kadınını yaratmış bir neslin, anaların çocuklarıyız. Türk kadını, yüzyıllardır özlemini çektiği haklarına sahip olmada en azimli, inançlı ve güçlü desteği Atatürk'ten almış, çağdaş ülke kadınlarının önüne geçmiştir. Türk kadınına 1935 yılında Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı veren kanunun tanınması sonrasında Atatürk bu kararın ''Türk kadınına sosyal ve siyasi hayatta bütün milletlerin üstünde yer vermiştir'' derken kadının özgürleştiğini belirtmiştir. Bu bilinç ve inançla Cumhuriyet kadını olarak mücadelemizin hala sürmek zorunda olduğunun farkındayız"
Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadınlara verilen haklara ve devrimlere sonuna kadar sahip çıkacaklarını da sözlerine ekleyen Alkan, "Günümüzde ne yazık ki kadın üzerinden yapılan siyaset, kılık- kıyafet çıkmazından öteye gidememiş, hızla dönüşen toplum ve kadın modernlikten ve çağdaşlıktan uzaklaşmıştır. Üretkenliği yalnızca doğurganlık olarak algılayan, kadından başını örtmesi istenirken beynini de örtmeye zorlayan bu zihniyet, ne yazık ki giderek yaygınlaşmaktadır. Bu millet modern olmaya devam edecekse bu kadınlar sayesinde olacaktır. Özgürlüğünüzü ve ruhunuzu baskılardan kurtarın. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi'nin güçlü ve aydınlık kadınları verilen haklara ve devrimlere sonuna kadar sahip çıkacağız. Biliyoruz ki kadın anadır, geleneklerin koruyucusudur. Modern toplum için hür ve çağdaş düşünmek gerekir. Düşüncesi, yetiştirdikleri, çağdaşlıkları ve mücadeleleri ile Cumhuriyete sahip çıkmak kadının asıl ve öncelikli görevidir. Bir kez daha Türk kadınını özgürleştiren Ulu Önder Atatürk'ü saygıyla anıyoruz. Ne mutlu bir Atatürk yetiştiren Türk kadınına, ne mutlu O'na sahip olan Türk Milletine"dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile