Chp Kocaeli Milletvekili Hilal Kaplan;

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan Gebze'de katıldığı Kocaeli Küçük Millet Meclisi’nin toplantısında, ekonomik kalkınma uğruna yapılan plansız sanayileşmeyle insan yaşamının tehdit edildiğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden etkilenerek lokal bazda kurulan Kocaeli Küçük Millet Meclisi’nin toplantısına konuk olarak katılan CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Kocaeli’nin çevre sorunları ve iklim değişikliğiyle ilgili bir konuşma yaptı. MARSİAD'ın binasında yapılan toplantıda 'İklim Değişikliği ve Türkiye' ile 'Kent Sorunları ve Yerel Yöneticilerle İletişim Sorunu' konuları ele alınırken, toplantıya; Meclis Başkanı Bahri Odabaş, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İhsan Karlı, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Bölümü Başkanı Doç. Dr. Aykan Karademir ve Kocaeli'nin çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Milletvekili Kaplan yaptığı konuşmada Kocaeli’nin çevre sorunlarını dile getirdi. Plansız sanayileşmenin insan yaşamını tehdit ettiğini ileri süren Kaplan, “Türkiye'de sanayi denilince akla ilk gelen şehir Kocaeli oluyor. Kendi şahsım ve CHP adına konuşmam gerekirse sanayileşmeye ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamak adına atılan adımlara karşı değilim. Ancak sırf ekonomik kalkınma adına yapılan ve sadece yatırımcıyı doyuran plansız sanayileşmeye şiddetle karşıyım. Ekonomik kalkınma uğruna, insan yaşamını tehdit edecek düzeyde önlemsizce faaliyet sürdüren fabrikaların ve bunların yol açtığı hastalıklara hak tanınmamalıdır. Sanayileşmeyle birlikte kentimiz ölçüsüz bir şekilde göç aldı. Plansız bir şekilde başlatılan sanayileşmeyle bir çok farklı kültürden olan insan bir arada yaşayamaz. Çünkü bu planda ortak kültür yaşam alanı adına yapılmış herhangi bir çalışma yok. İnsanlar artık Kocaeli'de birbirini tanımadan yaşıyor. İktidarın yüzde 50 oy alması halkımızın teveccühüdür. Ancak demokrasi ‘ben bu oyu zaten aldım, istediğimi yaparım' demek değildir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile