CHP kongresinden notlar...(3)

Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa yürüdüğü 33. CHP Kurultayı'nda ilginç detaylar göze çarptı. Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında kendisinden öncek

  Kemal Kılıçdaroğlu ' nun genel başkanlığa yürüdüğü 33 . CHP Kurultayı ' nda ilginç detaylar göze çarptı . Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında kendisinden önceki CHP liderlerini unutmadı . Başta Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü ' yü anan Kılıçdaroğlu , Bülent Ecevit ve büyük bir olasılıkla koltuğuna oturacağı Deniz Baykal ' dan da söz etti . Kılıçdaroğlu , Deniz Baykal ' ın kaset olayının bir komplo olduğunu , bunu iktidarın ortaya çıkarmaması halinde kendilerinin iktidara geldiğinde ilk işlerinin bunu ortaya çıkarmak olacağını söyledi .

GANDİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ

Kılıçdaroğlu , kürsüde konuşma yapma sırası beklerken dışarı çıkmayı tercih etti . Burada canlı yayın araçlarının bulunduğu yerde habercileri ziyaret eden Kılıçdaroğlu , çalışanların açlık durumunu sordu . Kendisine " siz acıkmadınız mı? " diyen gazeteciye ise Kılıçdaroğlu , ' ' ben acıkmam ' ' diyerek cevap verdi . Bunun üzerine partililer , ' ' işte Gandi , acıkmıyor ' ' dedi .

CHP ' DE YENİ YÖNETİM POZU : KILIÇDAROĞLU , SAV , TEKİN

Salonda Kemal Kılıçdaroğlu , Önder Sav ve Gürsel Tekin yan yana oturarak adeta partinin yeni vitrinini ortaya koydu . Kılıçdaroğlu , kongre salonuna Önder Sav ile birlikte geldi . Bu üçlüyü yan yana görenler , " işte CHP ' nin yeni yönetimi ' ' yorumlarında bulundu .

RAHŞAN HANIM ONUR KONUĞU OLARAK AĞIRLANDI

Dün Kılıçdaroğlu ' na desteğini açıklayan Rahşan Ecevit , bugün kurultay salonunda yer alan önemli isimlerden biri oldu . Salona Emrehan Halıcı ile birlikte gelen Rahşan hanım , Kılıçdaroğlu ' nu genel başkan olarak görmek istediklerini söyledi . Rahşan Ecevit ' in desteğini açıklamasıyla birlikte daha çok Gandi olarak dile getirilen Kılıçdaroğlu , Ecevit ' e benzetilmeye başlandı . Rahşan hanım kongre salonunda onur konuğu olarak ağırlanırken merhum Bülent Ecevit de unutulmadı . Ecevit ' in sözleri pankartlarda ve sinevizyonda yer aldı . Kemal Kılıçdaroğlu , salonda Rahşan hanımın yanına giderek desteğinden ötürü teşekkürlerini iletti . Bir süre beraber oturan ve kamaraları poz veren ikiliyi salondakilerde alkışladı .

BAŞBAKAN ' A ' ' RECEP BEY ' ' DİYE HİTAP ETTİ

Konuşmasında sık sık iktidarı eleştiren Kılıçdaroğlu ' nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' a " Recep bey " demesi dikkat çekti . Konuşmasının büyük bir bölümünü ekonomiye ayıran Kılıçdaroğlu , vatandaşa da kızarak , ' ' şikayetçisin madem , bu iktidara neden oy verdin? ' ' diye sordu . Kılıçdaroğlu , özel yetkili mahkemeleri kaldıracağız diyerek bir nevi Ergenekon davalarının yürütüldüğü mahkemelere göndermelerde bulundu .

KILIÇDAROĞLU ' NUN ADAYLIĞINA KARŞI ÇIKANLAR

Önder Sav ' ın Kemal Kılıçdaroğlu ' nu aday göstermesiyle Sav ' a karşı cephede yer alan ve Deniz Baykal ' ı geri çağıran CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek , CHP Genel Başkanı Yılmaz Ateş ile CHP Milletvekili ve PM üyesi Savcı Sayın da kurultayda yer aldı . Özyürek , kurultay düzeniyle ilgilendiği için konuşmalarda daha makul olduğu görülürken Yılmaz Ateş ' in ise halen Baykal ' ın başına gelenlerden ötürü tepkili olduğu gözlendi . Savcı Sayın ise Baykal ' ın olmadığı bir yerde Kılıçdaroğlu ' nun desteklenmesinin de makul karşılanması gerektiğini dile getirdi . Baykalcı olarak bilinen vekiller salonda kurultayı sessizlik içinde takip etti .

DENİZ BAYKAL ' I PARTİLİLER EVİNDEN ÇIKARAMADI

CHP kurultayına katılmayan Deniz Baykal , parti kurultayını Beysukent ' teki evinden takip etti . Baykal ' ın bugün misafirleri kurultay için Manisa ' dan gelen partililer oldu . Manisa Merkez İlçe Örgütü , Baykal ' ın evinin karşısında pankart açıp kendisine sevgi gösterisinde bulunmasına rağmen eski genel başkanları bir türlü evden dışarı çıkmadı .

EN HEYECANLI KONUŞMAYI MUHARREM İNCE YAPTI

Kemal Kılıçdaroğlu ' nun konuşmasından önce kürsüye gelenlerin içinde en heyecanlı konuşmayı daha önce Meclis ' teki konuşmasından hatırlanan Muharrem İnce yaptı . İnce ' nin heyecanlı konuşması büyük alkış aldı .

KILIÇDAROĞLU ' NDAN DİNİ DEĞERLERE SAYGILI OLMA SÖZÜ

Kılıçdaroğlu , partililere hitaben yaptığı konuşmada iktidar sözü vererek halkın dini değerleri ile çatışmayacaklarını her zaman saygılı olacaklarını söyledi .

KILIÇDAROĞLU GÜLLERLE KARŞILANDI

CHP ' nin 33 . Olağan Kurultayı ' nda 1246 delegenin imzasıyla tek aday olan Kılıçdaroğlu , evinden kurultay salonuna güllerle uğurlandı . Kılıçdaroğlu , kravat takmadı . Çukurambar ' daki evine gelişinde de güllerle karşılandı . Konuşma yaptıktan sonra evine gelen Kılıçdaroğlu , bir süre dinlenip elbisesini değiştirdikten sonra tekrar kurultay salonuna döndü .

KRAVAT TAKMADI , ECEVİT KASKETİ TAKTI

Kılıçdaroğlu , kurultayda kravat takmazken , Bülent Ecevit ' e atıfta bulunarak , bir süre kasket taktı . Böylelikle kurultayda Ecevit ' in iktidara yürüdüğü 1973 ruhu estirilmeye çalışıldı .

HEYECANDAN EŞİNİ SALONDA UNUTTU

Partililerle birlikte konuşmasının ardından salondan çıkan Kılıçdaroğlu , birlikte geldiği eşi Selvi Kılıçdaroğlu ' nu kurultay alanında unutarak evinin yolunu tuttu . Kocasının salondan ayrıldığını öğrenen Selvi Kılıçdaroğlu , Kılıçdaroğlu ' nun arkasından başka bir araçla Çukurambar ' daki evlerine gitti . Bayan Kılıçdaroğlu , eşinin yaptığı konuşmasından ötürü kendisini evlerinde tebrik edebildi .

ERGENEKON DA UNUTULMADI

Kemal Kılıçdaroğlu , kürsüde yaptığı konuşmada üstü örtülü olarak Ergenekon ' a göndermede bulundu . Kılıçdaroğlu , iktidara gelmesi halinde Ergenekon duruşmalarının görüldüğü özel yetkili mahkemeleri kaldıracağını söyledi . Kılıçdaroğlu bu vaatte bulunken Ergenekon sanıklarının tutuklanma görüntüleri sinevizyonda verildi .

ÜNİVERSİTE MAĞDURLARINI UNUTTU

Kılıçdaroğlu , iktidara gelmeleri halinde merdiven altında çalışan başörtülülere sahip çıkacaklarını söyleyerek , sigortalanacakları müjdesini verdi . Ancak örtüsünden ötürü üniversite kapılarından dönen kızların yaşadığı mağduriyete değinmedi .

KURULTAYINDA ÖNEMLİ İSİMLER

CHP kurultayına Adnan Keskin , Haluk Koç , Hasan Fehmi Güneş , Vural Savaş , Emrehan Halıcı , Rahşan Ecevit , İsmet İnönü ' nün kızı Özden Toker , Arif Sağ , Yavuz Bingöl , Onur Akın , Edip Akbayram , Kamer Genç , Murat Karayalçın , Ercan Karakaş , Yaşar Okuyan , Eşref Erdem gibi isimler yer aldı .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile