CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Sener'den Konya'da 7 Kisinin Öldürüldügü Olaya Iliskin Açiklama Açiklamasi

'(Konya'da 7 kisinin öldürülmesi) Sorusturma safhasi yargi süreçlerinde gizlidir ve delillerin kararmasina yol açabilecek sonuçlar doguracagi için de bunlarin açik seçik bir sekilde tartisilmasi, konusulmasi, sorusturma evrakinda yer alacak bilgilerin kamuoyuna yayilmasi, hukuk düzenimizde uygun görülmemektedir' 'Bu bölge Mevlana'nin, Haci Bektasi Veli'nin, Ahi Evran'in yasadigi, sevgi, dostluk, kardeslik duygularini Anadolu insanina 800 yil önce asiladigi ve perçinlestirdigi bir bölgedir. Konya'nin kültürü budur. Bu kültür, bu kentte her zaman sevgiyi, dostlugu, kardesligi, hisimligi, akrabaligi, birbirinin hukukuna saygiyi gelistirmistir'

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Sener, Konya'da 7 kisinin öldürülmesine iliskin, "Sorusturma safhasi yargi süreçlerinde gizlidir ve delillerin kararmasina yol açabilecek sonuçlar doguracagi için de bunlarin açik seçik bir sekilde tartisilmasi, konusulmasi, sorusturma evrakinda yer alacak bilgilerin kamuoyuna yayilmasi hukuk düzenimizde uygun görülmemektedir." dedi.

Sener, partisinin Konya Il Baskanliginda, Ankara Milletvekili Levent Gök, Istanbul Milletvekili Sezgin Tanrikulu, Parti Meclisi Üyesi Semra Dinçer ve CHP Konya Il Baskani Baris Bektas ile dün Konya'da ayni aileden 7 kisinin öldürüldügü olayi degerlendirdi.

Yasanan olay sonrasinda herkesin üzüntülü oldugunu vurgulayan Sener, CHP olarak konunun degerlendirilmesi ve taziye sunmak amaciyla Konya'ya geldiklerini söyledi.

Il yönetiminde olayla ilgili bilgi alisverisinde bulunduklarini, Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç ile görüstüklerini anlatan Sener, "Sehir Hastanesi'ne geçtik. Bu menfur olay sonrasi hayatini kaybeden 7 vatandasimizin yakinlari, akrabalari, sevenleri hep hastane önündeydi. Onlara taziyelerimizi sunduk. Duygularini, düsüncelerini aldik. O aileden hayatta tek kalan evlatlariyla görüstük. Taziyelerimizi sunduktan sonra duygularini, düsüncelerini kendisinden aldik. Ailenin büyük babasi yine orada hastanenin önündeydi onunla da konustuk, ona da taziyelerimizi bildirdik." diye konustu.

Sener, bu menfur olayin Konya'da 100 yillardir var olan sevgi ortamini, Türk-Kürt kardesligini zedeleyemeyecegini vurguladi. Konya'nin yüzyillardir sevgi kültürü olusturdugunu, tüm Anadolu'ya bu sevgi ve kardeslik duygularini yayan müstesna kentlerden biri oldugunu dile getiren Sener, söyle devam etti:

"Bu bölge Mevlana'nin, Haci Bektasi Veli'nin, Ahi Evran'in yasadigi, sevgi, dostluk, kardeslik duygularini Anadolu insanina 800 yil önce asiladigi ve perçinlestirdigi bir bölgedir. Konya'nin kültürü budur, bu kültür bu kentte her zaman sevgiyi, dostlugu, kardesligi, hisimligi, akrabaligi, birbirinin hukukuna saygiyi gelistirmistir. Baris kenti olmustur her zaman. Bu baris duygulari bugüne kadar varligini sürdürmüstür. Hiçbir zaman etnik ve inanç farkliliklari nedeniyle insanlarimizin birbirine kin, düsmanlik duygusu tasimadigi, birbirlerini hos görmeyi tarihi birikimleriyle, milli birikimleriyle ögrendigi bir kentteyiz. Bu olayin da yine ayni sekilde birligimizi, beraberligimizi zedelemeyecegini ve bu kentte, bu ülkede Kürt-Türk ayrimi yapmaksizin, etnik inanç düsünce farkliliklarini bir ayrisma konusu haline dönüstürmeden birlikte kucaklasarak yarinin güçlü ülkesini insa edecegimizi düsünüyoruz."

Sener, ülkede farkli düsünen insanlarin, farkli etnik gruplarin oldugunu ama tüm yurttaslarin bu ülkenin vatandasi olarak bir arada yasamaktan mutlu olmalari, enerjilerini sinerjiye dönüstürmelerinin en temel öncelik oldugunu söyledi.

- "Bugün hassas bir gündür"

Sener, olayin ayrintisina girmenin yargi açisindan dogru olmadigini vurgulayarak sunlari kaydetti:

"Sorusturma safhasi yargi süreçlerinde gizlidir ve delillerin kararmasina yol açabilecek sonuçlar doguracagi için de bunlarin açik seçik bir sekilde tartisilmasi, konusulmasi, sorusturma evrakinda yer alacak bilgilerin kamuoyuna yayilmasi hukuk düzenimizde uygun görülmemektedir. Ancak sunu bilmemiz gerekmektedir ki bugün hassas bir gündür ve bu tür olaylar cereyan ettiginde duygularimizla, heyecanlarimizla, nefretlerimizle konustugumuz zaman ülkemize faydali olamayiz. Ülkemize faydali olmanin yolu özellikle siyasetçiler açisindan faydali olmanin yolu duygularimizi yeri gelecek içimize gömecegiz, bagrimizi duygularimizin hislerimizin mezari haline getirecegiz ama aklimizla mantigimizla konusup, aklimizla ve mantigimizla hareket edecegiz ve gelecegi planlayacagiz. Bu ülke açisindan en kaçinilmaz ana çizgi olmak zorundadir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile