Chp Konya Milletvekili Atilla Kart'ın Basın Toplantısı
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Kozmik Çalışma Grubu'nun (KÇG), 81 ilde, çoğu KOBİ olmak üzere irili ufaklı 100 bin işletmeyi 'Cemaatle ilgili olabilir' diye fişlediği yönündeki iddialara ilişkin, "Türkiye'nin kanun devleti olmaktan çıktığı, Türkiye'nin bir istihbarat devletine dönüştüğü bir dönemden bahsediyoruz" dedi.
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, 6 Mayıs 2012 tarihinde yapılan Avukatlıktan Yargıçlığa Geçiş Sınavlarında, usulsüzlük ve ayrımcılık yapıldığı ve soruların bir bölümünün önceden servis edildiğini iddia ederek, somut delillerle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı. ÖSYM'nin yapmış olduğu incelemede, usulsüzlük anlamında 'skandal verilere' ulaştığını anlatan Kart, "Yaratılan 'kaos ortamı' sebebiyle, Sayın Sadullah Ergin acaba 'vicdani bir değerlendirme' yapma erdemini ve sorumluluğunu gösterebilecek midir? İhtimal vermiyorum" diye konuştu.
Konuşması sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Kart, bir gazetecinin, "6 Mayıs 2012'de gerçekleştirilen Avukatlıktan Yargıçlığa Geçiş Sınavları'nda soruları alanların kimler olduğunun tespitinin yapılıp yapılmadığına ilişkin sorusunu, "ÖSYM'nin raporuna göre, bu sorular esas itibarıyla ÖSYM'nin sorumluluğunda hazırlandığına göre, organize şekilde servis edildiği tespit edildiğine göre o soruların ÖSYM tarafından servis edildiği ortaya çıkıyor. Cumhuriyet Savcılığı'nın bu elemeyi, bu ayrımı yapması gerekir. ÖSYM bünyesinde sorular servis edilmiş. Bu, ilk kez olan bir husus değil. Son 4-5 yılda yapılan çoğu sınavda, sınavların sıhhati konusunda ciddi sorunların yaşandığını, yargıya intikal ettiğini ama fail ve sorumluların ortaya çıkarılmadığını görüyoruz" şeklinde cevapladı.
Başka bir gazetecinin, "Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Kozmik Çalışma Grubu'nun (KÇG), 81 ilde, çoğu KOBİ olmak üzere irili ufaklı 100 bin işletmeyi 'Cemaatle ilgili olabilir' diye fişlediği yönünde iddialar var, neler söyleyeceksiniz" sorusuna Kart, "28 Şubat'ta elbette birtakım ihlaller oldu. 28 Şubat'ta o ihlaller olurken hükümet, sivil toplum, devlet katında olsun o harekete karşı, antidemokratik yapıya karşı mücadele eden kurumlar vardı. Bugün daha ileri boyutlarda doğrudan devlet eliyle uygulandığını görüyoruz. Sivil toplumun, meslek kuruluşlarının konuşamadığı dönemde çok daha ağır bir 28 Şubat döneminin uygulandığını görmemiz gerekiyor. Türkiye artık 28 şubatların çok daha ağır yaşandığı dönemlerden geçiyor. Bu yönüyle 28 Şubat'la kıyaslamak iktidara iyimser anlamda kredi açmak anlamına gelir. Türkiye'nin kanun devleti olmaktan çıktığı, Türkiye'nin bir istihbarat devletine dönüştüğü bir dönemden bahsediyoruz" karşılığını verdi