Chp, Kurultay İçin Komisyon Kurdu

CHP`de kurultay çalışmalarını yürütmek üzere MYK üyelerinden oluşan bir komisyon kuruldu.

Komisyonda , Genel Başkan Yardımcıları Nihat Matkap , Erdoğan Toprak , Gürsel Tekin , Atilla Emek , Birgül Ayman Güler , Mehmet Zeki Gündüz , Perihan Sarı ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil yer aldı .


CHP MYK , Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplandı . MYK toplantısında , 26 Şubat günü yapılacak CHP Olağanüstü Kurultayı dahil , iç ve dış siyasi gelişmeler değerlendirildi . Toplantı sonrası yazılı bir açıklama yapan CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler , CHP MYK`nın değerlendirmeler sonunda Hamas`ın Türkiye`de temsilcilik açması için koşulların uygun ve yeterli olmadığını belirlediğini ifade etti . Filistin`in Ankara Büyükelçiliğinin Filistin halkının tamamını temsil etmekle görevli olduğuna dikkat çeken Güler , " Hamas`ın ayrıca temsilcilik açmasına izin vermek , Filistin halkının birleşme ve birlikte hareket etme iradesine zarar verebileceği gibi , Türkiye’nin iç güvenliği bakımından da çeşitli olumsuzluklara yol açabilir . AKP Hükümeti’nin Hamas temsilciliğine ilişkin kararını , hem Filistin`in birliği , hem de Türkiye üzerindeki etkileri bakımından yeniden değerlendirmeye alması gerekir . " dedi .


Örgütsel çalışmalar değerlendirildikten sonra CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı`na Parti Meclisi Üyesi Deniz Pınar Atılgan`ın getirilmesine karar verildiğini açıklayan Güler , şöyle devam etti : " CHP MYK , uzun zamandan beri sürdürdüğü Tüzük değişikliği çalışmalarını da değerlendirdi ve Parti örgütlerinden alınan görüş ve önerilere dayanılarak üretilen taslaklardan üçüncüsünü , Parti Intranet sistemi üzerinden görüşe açtı . Bu arada Sayın Genel Başkan`ın çağrısı üzerine 26 Şubat 2012 Pazar günü toplanacak olan 16 . Olağanüstü Kurultay’ın çalışmalarını yürütmek üzere MYK üyelerinden oluşan bir komisyon kuruldu . "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile