Chp‘li Batum: Yeni Anayasada İlk 4 Madde Olmayacak, Genel Af Yer Alacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, yeni hazırlanacak olan anayasada ilk dört maddenin olmayacağını ve anayasada genel affın yer alacağını ileri sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, yeni hazırlanacak olan anayasada ilk dört maddenin olmayacağını ve anayasada genel affın yer alacağını ileri sürdü.

Batum, Eskişehir‘de düzenlediği basın toplantısında, hazırlanacak olan anayasaya yönelik ilginç açıklamalarda bulundu. Batum, yeni anayasada ilk dört maddenin olmayacağını, genel bir affın yer alacağını iddia etti. Batum, şöyle dedi: "Şimdi terör olayı burada duruyor. Neden bir plan yok? Yeni anayasa burada duruyor. Neden? Anayasa da neden bir madde dile getirmediler? Şunu ( şöyle yapacağız, bunu böyle yapmayı düşünüyoruz. Kardeşliği, toplumsal mutabakatı böyle yapacağız) diyorlar. Neden? Çünkü, kafalararındaki anayasa da sadece şu olacak. İlk dört madde olmayacak. Böylece birilerinin (Bak gördünüz mü? Federasyon kuruyoruz onlarla beraber. Yeni Osmanlıyı yeniden yaratıyoruz.) diyecekler. Üniter devlet olmayacak. Tayyip Erdoğan da kendisine vaat edilen bizim dikatörlük dediğimiz, birilerinin harika rejim dediği, bir otoriter rejimi sağlayabilecek, demokratik laik cumhuriyeti ibaresinin olmadığı bir anayasa. Başka hiç bir şey yok. Bir de bu oyunun parçası olarak bir genel af."

Batum, BDP‘nin yemin konusunda, özellikle Hatip Dicle ve KCK konusunda anlaşamayınca acil davranarak kendilerine birileri tarafından söylenen bu projeyi devreye soktuğunu ve ardından demokratik özerklik ilan ettiğini ileri sürdü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile