CHP’li Baydar Germenciklilerle Buluştu

CHP’li Baydar Germenciklilerle Buluştu

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, TBMM’nin tatile girmesiyle birlikte başlattığı Aydın programına Germencik ilçesiyle devam etti.

Germencik Belediye Parkında partililerle bir araya gelen Baydar, ilk olarak Turanlar Köyüne geçti. İl, İlçe yöneticileri ve Germencik Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yavaşoğlu ile birlikte vatandaşlarla sohbet eden Baydar, Ankara’da Başbakanın kendilerine çiftçinin durumunun çok iyi olduğunu söylediğini kendisinin de “Durum gerçekten böyle midir?” diyerek köy köy gezdiğini ifade etti.

Bugüne kadar gezmiş olduğu köylerde durumunun iyi olduğunu söyleyen bir çiftçiye denk gelmediğini belirten Baydar, Başbakan’ın söylediği “Herkesin cebine 10 bin dolar koyduk” sözünü hatırlatarak bu 10 bin doları daha bulamadığını ifade etti.

Turanlar Köyünden sonra Kızılçapınar Köyüne geçen Baydar, vatandaşlara hükümetin uygulamış olduğu dış politikadan memnun olup olmadıklarını sordu. Düşişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu sayesinde dış ülkelerdeki itibarın yerlerde süründüğünü belirtti.

Düşişleri Bakanının kendi tezini uygulayabilmek için ülkeyi uçuruma sürüklediğini ifade eden Baydar, Laik bir devlet yapısına sahip olan Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde ilk defa AK Parti tarafından mezhepler arasında taraf olma konumuna getirildiğini sözlerine ekledi. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesinde hiçbir zaman mezhepler arasında ayrım yapmak, bir tarafı tutma düşüncesinin olmadığını, aksine ülkenin sahip olduğu jeopolitik konum nedeniyle tüm mezhepleri bir arada tutma düşüncesinin hâkim olduğunu belirtti.

Suriye konusunda mezhepsel olarak taraf tutma eğilimde olan hükümetin, ülkenin iç huzurunun bozulabileceğini düşünmediğini; CHP olarak iktidara geldiklerinde ilk yapacakları işlerin başında Diyanet İşleri Başkanlığının yapısını değiştirerek, ülkede bulunan tüm mezheplerin eşit bir şekilde temsil edileceği bir kurum oluşturacaklarını belirtti.

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar daha sonra Ortaklar ve Mursallı Beldelerine geçti. Vatandaşlara hiçbir zaman karamsarlığa kapılmamalarını söyleyerek; Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran bir parti olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülkeyi yönetecek güçte olduğunu ve iktidarları döneminde bütün sorunların çözüleceğini ifade etti.

Baydar, programı sırasında gitmiş olduğu köy ve beldelerde Germencik Belediye Başkanı adayının Dr. Ahmet Yavaşoğlu olduğunu söyleyerek yerel seçimlerde kendisinin desteklenmesini istedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile