CHP'li Belediye 250 Milyon Borç Birakti

CHP'li Belediye 250 Milyon Borç Birakti

Zonguldak’in Devrek Belediye Baskani Özcan Ulupinar, CHP’den devraldiklari borçlarin 250 milyon lirayi buldugunu belirterek “Ciddi bir enkaz devraldik” dedi.

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, 31 Mart Mahalli Idareler Seçimlerinin ardindan bir dizi ziyaretler gerçeklestirmek üzere Zonguldak’in Devrek Ilçesine geldi. Burada Belediye Baskani Özcan Ulupinar ile görüsen Tunç, hayirli olsun dileklerinde bulundu.

Ziyaretin ardindan konusan Bakan Tunç, “Ilçe belediye baskanimiz seçimden basariyla çikti. Belediye Baskanimiz Özcan Bey’e bir hayirli olsun ziyareti gerçeklestirelim dedik. Allah hayirli eylesin. Basarilar diliyoruz. Devrek ilçemiz Zonguldak’imizin çok önemli, büyük ilçelerinden birisi. Kadim bir sehir” dedi.



“Hükümet olarak daima arkasinda olacagiz”

“Özcan Ulupinar Devrek’te daha önce belediye baskanligi yapan belediyecilik tecrübesi olan genç yasta burada siyaset sonrasinda da yerel yöneticilikte basarili olan bir kardesimiz” diyen Tunç, “Sonrasinda milletvekili seçildi. Parlamentoda da beraber görev yaptik. Parlamentodaki görevden sonra, küçük bir aradan sonra tekrar Devrekliler onu yine belediye baskani seçtiler. Bizler de kendisine gerçek projelerde, Devrek için yapacagi hizmetlerde, çalismalarda, yatirimlarda hükümet olarak daima arkasinda olacagiz ve Devrek’in gelismesi, kalkinmasi, yapilmasi gerekenlerin hizli bir sekilde hayata geçmesi için bizler de ona her zaman destek olacagiz. Valimiz, kaymakamimiz, kamu yöneticilerimiz, teskilatimizla beraber Insallah önceki tecrübenin üzerine bu sefer tecrübeyle beraber hükümet imkanlarini da insallah Devrek’e tasiyarak güzel hizmetlere vesile olacak. Hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Devrek halkina da destekleri için çok çok tesekkür ediyoruz. Insallah onlarin güvenine layik olabilmek için hep beraber el birligiyle çalisiriz diyorum” ifadelerini kullandi.

“Ciddi bir enkaz devraldik”

Bakan Tunç’tan sonra söz alan Belediye Baskani Özcan Ulupinar, sunlari söyledi: “Bakanim 250 milyonu asan bir borcumuz var. Maalesef bir belediye hizmet binamiz yok. Belediye binasinda deprem güçlendirme yapilamadi, yikilacak. Geçici olarak buradayiz. 250 çalisanimiz var. Aylik personel giderimiz 11 milyon. Gelen paramiz 7 milyon. Önceki gün makam arabamizin da freni patladi. Çok sükür kaza yapmadik. Yol bostu. Allah’tan yavas gidiyorduk. Ciddi bir enkaz devraldik. 2004’te de böyle bir belediye aldim burada. Hepsini yenilemistik. Araç gereçleri sifir hale getirmistik. O zaman da çok ciddi borçlar vardi. Düzeltmistik. Maalesef yine bir enkaz olarak hurdalarla bizi karsiladilar. 40 milyonluk borcu 250 milyona çikarttilar. Son ay yüzde 80 zam vermisler çalisanlarimiza. Çalisan sayisi çok fazla. 130 çalisan olmasi lazim. 250 çalisan var. Maaslar 74 bin liraya kadar çikiyor ama biz bunlarin arkasina sigmayacagiz. Mazeret üretmeyecegiz, basaracagiz. Biz bunlari bu kadar beklemiyorduk ama biliyorduk. Allah nasip ederse sizin de dediginiz gibi valimizin, kaymakamimizin, vekillerimizin, sizlerin, hükümetimizin destegiyle bu isin üstesinden gelecegiz. Tecrübemiz var. Ekibimiz iyi.”

Konusmanin ardindan Bakan Tunç, bir dizi ziyaretler için Bartin iline geçti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile